Superstitii. Cum, cand si unde sa folosesti matura

Superstitii. Cum, cand si unde sa folosesti matura

Matura pare un obiect de curatenie demodat, avand in vedere succesul la fel de cunoscutului aspirator, care usureaza in mod evident munca gospodinelor. Totusi, metoda clasica ramane destul de utilizata in casele romanilor, mai ales in zonele rurale, acolo unde traditiile se pastreaza mai bine. De altfel, nu credem ca exista vreo locuinta, indiferent in ce zona, in care sa nu exista macar o matura.

Legat de acest vechi obiect s-au format cateva superstitii cel putin interesante. Sa vedem despre ce este vorba:

1. Matura veche si rupta se arunca. O matura deteriorata trebuie aruncata sau arsa pe foc. In caz contrar, aceasta nu va mai avea nici un fel de protectie asupra casei. Din batrani se mai spune ca oricine gaseste un fir cazut de la o matura, e bine sa-l aseze la brau, deoarece va scapa de durerile de spate.

2. Matura se asaza doar cu periile in sus. Fiind un aparator al casei, matura se asaza numai cu periile in sus, dupa usa de la intrare. Asa va proteja familia de spiritele rele.

3. Asezatul si folositul maturii de sarbatori. La marile sarbatori sau in perioadele grele din viata, matura se pune in prag. Prin obicei, matura nu se foloseste in zilele de sarbatoare, deoarece aduce ghinion.

4. Cum se foloseste matura. Pentru a alunga ghinionul, traditia spune ca trebuie sa maturi dintre usa spre interiorul casei. Strange gunoiul si arunca-l. Daca alegi sa maturi in sens invers, vei arunca sporul din casa.

5. Matura veche vs casa noua. Cele doua nu se potrivesc in traditia romaneasca. O matura veche folosita intr-o locuinta noua aduce cu ea necazurile din vechea casa.

Cum sa faci CURATENIE in CASA rapid si eficient. Tine cont de aceste 5 sfaturi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Praful care circula zilnic prin casa se depune pe suprafete, find un adevarat pericol si pentru sanatate....
Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene...
Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la...