Cum sa afumi carnea de porc

Cum sa afumi carnea de porc

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

- in pod - gospodarii scot caramizi din horn si afuma carnea atarnata de grinzi.

- in ambele situatii, se asigura ventilarea corecta a spatiului de afumat si controlul arderii combustibilului (lemn, rumegus).

Cum se afuma carnea de porc. Tipuri de afumare:

1. Afumare la cald - carnea este afumata deasupra sursei de fum, intr-un spatiu bine ventilat, la 50-70 grade Celsius;

- se produce cu foc de lemne. Se face focul, iar atunci cand mai scade flacara, se pune carnea in afumatoare.

- acest tip de afumare se face pentru mezeluri si carnati fierti. Ma intai se face afumarea si apoi fierberea. Astfel, fumul va patrunde mult mai bine, iar culoarea si gustul vor fi uniforme. Afumarea carnatilor poate dura maximum 2 ore. Salamurile se vor afuma 3 ore, iar kaizerul si muschiul tiganesc, 4 ore.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor. Tot...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare