Produse de CURATENIE pe care NU e bine sa le AMESTECI

Produse de CURATENIE pe care NU e bine sa le AMESTECI

Multi oameni inca mai cred ca amestecarea diferitelor produse de curatenie creste eficienta. Nimic mai gresit! Unele combinatii nu doar ca nu cresc eficienta , ci sunt cu adevarat periculoase! Despre aceste combinatii, in cele ce urmeaza.

Produse de CURATENIE pe care NU e bine sa le AMESTECI:

1. Inalbitor si alcool. Combinatia acestor doua substante chimice produce cloroform si acid muriatic (clorhidric). Acestea pot provoca leziuni ale sistemului nervos, plamanilor, rinichilor, ficatului, ochilor si pielii. Mai mult, nivelurile ridicate de cloroform pot provoca ameteli, greata, lesin si chiar moarte.

2. Inalbitor si amoniac. Acest amestec este foarte periculos! Produce gaze toxice ce pot provoca leziuni grave sistemului respirator. In plus, concentratiile mari de amoniac si cloramina (un gaz foarte toxic) produc, de asemenea, o substanta extrem de nociva.

3. Inalbitor si otet. Adaugarea unui acid slab precum otetul la inalbitor creeaza gaze toxice care pot duce la arsuri grave la nivelul ochilor si leziuni pulmonare.

4. Inalbitor si alte produse de curatat. Produsele chimice de uz casnic, cum ar fi produsele de curatat geamuri, produsele de toaleta si detergentii pentru masina de spalat vase, nu trebuie amestecate niciodata cu inalbitor! Combinarea lor produce clor gazos. Chiar si expunerea minima la aceasta substanta poate provoca probleme respiratorii si oculare severe.

5. Bicarbonat de sodiu si otet. Otetul este acid, in timp ce bicarbonatul de sodiu este o baza slaba. Practic, amestecul e o reactie de neutralizare reciproca. Solutia isi va pierde din eficienta. Mai mult, va deveni foarte periculoasa! Daca faci amestecul intr-un recipient inchis, s-ar putea sa te trezesti cu o mica explozie...

6. Otet si peroxid de hidrogen(apa oxigenata). Aceasta combinatie produce acid peracetic care, in concentratii mari, poate irita si deteriora pielea, ochii, gatul, nasul si plamanii.

7. Produse de curatare de diferite marci. Fiecare formula este unica, ceea ce inseamna ca amestecarea poate duce la o reactie chimica periculoasa. Pune siguranta pe primul plan! Nu uita urmatoarele:

- pastreaza produsele de curatat in recipientele originale, cu etichetele originale;

- nu mai folosi/incearca sa folosesti mai rar inalbitor si amoniac;

- daca utilizezi inalbitor sau amoniac, asigura- te ca te clatesti bine cu apa;

- nu amesteca niciodata inalbitor cu alte produse de curatat de uz casnic!

- respecta standardele de siguranta si urmeaza intotdeauna instructiunile indicate de producator;

- nu lasa produsele de curatare la indemana copiilor!

Citeste si: Cum sa faci curatenie in casa cand esti in criza de timp

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plapuma este o invelitoare groasa, formata din doua foi de panza, de matase, de stofa etc. Intre...
Indiferent daca locuiesti la bloc sau la curte, electrocasnicele sunt foarte importante, devenind obiecte fara de care...