Relatii. 8 obiceiuri care pot duce la despartire

Relatii. 8 obiceiuri care pot duce la despartire

In orice relatie, oricat de stabila si de fericita ar fi, apar la un moment dat mici neintelegeri sau chiar momente tensionate ce pot degenera in cearta. E firesc sa se intample, deoarece oamenii au opinii diferite, in multe cazuri. In plus, exista si o multime de situatii mai subtile ce par inofensive, dar care pot distruge relatia fara sa constientizezi.

8 obiceiuri banale care pot duce la despartire:

1. Amintesti de momente neplacute. Cadn purtati o discutie mai aprinsa, ar trebui sa aveti un singur scop: rezolvarea peroblemei. Nicidecum hranirea orgoliului personal sau dorinta acuta de a avea dreptate nu vor face bine relatiei voastre. Aceste dorinte nocive ii fac pe multi parteneri/partenere sa aminteasca din senin un subiect sensibil din trecut. Daca ii scoti ochii pentru ceva ce a facut anul trecut si care trebuia ingropat, nu vei rezolva nimic. Din contra, vei indeparta persoana draga de langa tine, incet si sigur!

2. Alegi gresit momentul pentru o discutie serioasa. Cand vine vorba despre subiecte serioase(bani, planrui etc), e esential sa gasesti momentul oprotun. Nu te apuca sa abordezi subiectul cand partenerul/a tau/ta e osobit/a, nervos/a, stresat/a. Vei complica situatia si nici nu veti ajunge la un numitor comun!De asemenea, este important sa foloesti tonul potrivit. Calmul face minuni!

3. Faci presupuneri despre trairile si sentimentele celuilalt. Poate crezi ca iti cunosti jumatatea! Abtine-te totusi din a gandi/simti in locul sau! Orice om priveste lucrurile din propria perspectiva, avand un sistem de valori unic. Daca vei gandi in locul persoanei iubite, nu vei face decat sa o indepartezi!

4. Critici familia celuilalt. Tema familiei apare in orice relatie. Sunt contraste, diferente de opinie, care pot crea mici neintelegeri. Totul poate degenera, daca te apuci sa o critici pe ama ei/lui, sa zicem. Nu uita ca parintii sunt importanti pentru oricine! Daca te deranjeaza ceva la cineva din familia persoanei iubite, spune-i problema , fara sa critici in termeni duri. De asmenea, nu critica in niciun caz familia sa in termeni generali, ci doar pe chestiuni concrete! Altfel, va crede ca ai ceva cu ai ei/lui!

5. Eviti subiectul banilor. 7 cupluri din 10 au probleme legate de bani, asa ca subiectul este important. Desigur, nu oricine are curaj sa abordeze aceasta problema. Ar trebui sa o faceti, pentru a evita problemele! Niste reguli specifice si limite de cheltuieli convenabile pentru amandoi sunt binevenite.

6. Pleci din casa fara sa saluti. Pare un gest banal, dar poate sapa adanc in sanatatea relatiei.Chiar daca sunteti impreuna de mult timp, lucruri simple precum o vorba dulce inainte de plecare, o mangaiere tandra sau chiar un zambet fac bine relatiei!

7. Iti reprimi nemultumirile. A-ti bloca emotiile negative in loc sa le procesezi e daunator atat pentru relatie, cat si pentru sanatatea ta mentala. Vei acumula frustrari si vei izbucni nervos la un moment dat. Anxietatea e un alt efect al sentimentelor reprimate. Toate acestea duc la nefericire, o traire care distruge relatii!

8. Ii critici/barfesti prietenii. Barfa nu e ceva foarte grav, dar nici ceva placut. Incearca sa nu ii vorbesti de rau prietenii, chiar daca ai ceva argumente. Poti critica din cand in cand cateun comportament, insa evita sa faci o obsesie dina cest subiect. Daca nu te abtii, iti vei indeparta partenerul/a, care va incepe sa nu mai aiba incredere in tine!

Citeste si: Mituri false despre casnicie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Despartirile nu sunt usoare si poate fi destul de stanjenitor sa dati ochii cu fosta sau fostul. ...
Ai iesit cu un tip, te-ai distrat grozav si vrei sa-l vezi din nou? Speri ca se...
Relatiile la distanta sunt la mare cautare in societatea moderna, fiind determinate de globalizare, de comunicarea virtuala...