Usuci hainele pe calorifer? Iata de ce NU TREBUIE s-o mai faci

Usuci hainele pe calorifer? Iata de ce NU TREBUIE s-o mai faci

Multi romani inca mai usuca hainele pe caloriferele calde, nestiind sau ignorand faptul ca acest obicei e un pericol pentru sanatate. Despre ce este vorba, mai exact? Va explicam in cele ce urmeaza.

Riscuri. Prin uscarea hainelor pe calorifer poti raspandi mucegaiul in casa! Iar aceste ciuperci iti pot imbolnavi incet si sigur organismul! Infectiile respiratorii si pulmonare sunt principalele afectiuni pe care ti le poate transmite mucegaiul.

Probleme mai mari au pacientii cu astm(tuse si dificultati de respiratie). In cazul persoanelor cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara. Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale .

Explicatie. Imbracamintea, pusa pe un radiator sau calorifer, poate ridica nivelul de umiditate in casa cu pana la 30%, ceea ce va inseamna un mediu propice pentru dezvoltarea sporiilor de mucegai.

Concluzie: Usuca rufele in exterior sau pe uscator, departe de dormitoare si living.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele de interior nu reprezinta doar elemente decorative, asa cum multi oameni cred. Mai important, ele imbunatatesc...
Igrasia e un fenomen ce se manifesta printr-o umezeala persistenta a peretilor de zidarie ai unei constructii,...
Mucegaiul negru se poate instala chiar si in cele mai curate si bine intretinute case. E periculos...