Zece ponturi legate de reparatiile din locuinta

Zece ponturi legate de reparatiile din locuinta

Reparatiile din locuinta nu necesita neaparat implicarea unor mesteri. Le puteti face chiar voi, fara prea mari eforturi, tinand cont de urmatoarele 10 ponturi:

1. Daca doriti sa scurtati un bolt, tot ce trebuie sa faceti este sa insemnati partea pe care doriti sa o indepartati si sa insurubati boltul pana la semn, taind, mai apoi, surplusul, cu un fierastrau de mana.

2. Pentru a evita gaurile mult prea adanci din pereti, masurati distanta exacta de patrundere a bormasinii si faceti un semn pe capul de gaurire cu ajutorul unei bucati de banda adeziva rosie, pentru a stii cand sa va opriti.

3. Pentru a evita lovirea degetelor cu ciocanul, introduceti cuiele printr-un piaptan, printr-o agrafa de parsimpla sau printr-un ac de siguranta, inainte de a le bate si veti evita aceasta neplacere.

4. Pentru a lubrifia suruburile incapatanate, care se blocheaza atunci cand vreti sa le introduceti in obiecte de lemn, ungeti-le cu sapun solid si vor aluneca foarte usor.

5. Pentru a taia cu usurinta placile de gresie, faceti o taietura superficiala si introduceti-le in cada plina cu apa, timp de 2 ore. Veti putea, apoi, sa indepartati partea in exces, fara probleme.

6. Aplicati o placuta magnetica pe manerul ciocanului, pe care sa prindeti cuiele, pentru a va fi la indemana. Astfel veti termina treaba mai repede si veti fi bine organizati.

7. O alternativa de tinere intr-un loc a cuielor este aceea de a aplica o banda magnetica sub o bratara sportiva.

8. Pentru a tine la indemana suruburile scurte , aplicati o banda magnetica pe manerul bormasinii.

9. Daca trebuie sa vopsiti obiecte mici in interior, folositi o cutie de carton, cu 3 margini, pentru a impiedica stropirea lucrurilor din jur.

10. Pentru a curata mai repede tava de vopsea, aplicati o folie de plastic, inainte de a o folosi. La sfarsit, puneti-va niste manusi, indepartati folia murdara si ati scapat de corvoada vopselii intarite. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Granitul se poate folosi atat la amenajarile exterioare, cat si la cele interioare, fiind potrivit, multumita aspectului...
Reparatiile din locuinta pot parea dificile si multe persoane apeleaza la ajutorul unor echipe de profesionisti in...
Soarecii sunt daunatori dezgustatori, care odata intrati in locuinta sunt greu de indepartat, cu capcane, otrava sau...