Cum sa piepteni parul in mod corect

Cum sa piepteni parul in mod corect

Perierea parului face parte din rutina fiecarei femei, indiferent de lugimea podoabei sale capilare. Poate ti se pare ciudat, dar sanatatea firelor tale de par este influentata de felul in care te piepteni! Parul trebuie periat in functie de tip si textura!

Cum sa piepteni parul in mod corect:

Par ondulat/cret/. In aceste situatii, descalcirea nodurilor nu e deloc distractiva. Din fericire, nu trebuie sa perii parul zilnic(in niciun caz de mai multe ori pe zi). E indicat sa treci o perie prin par la cateva zile, iar daca ai parul texturat, il poti peria o data pe saptamana sau chiar la doua saptamani! Astfel, vei evita deteriorarea podoabei capilare!

Par lung/uscat. Parul lung intoarce cu usurinta capetele, dar a avea grija de el presupune destul effort si atentie. In afara de sampoane, masti de par si balsamuri, ainevoie de un pieptene, o perie de coafat si una de descalcit parul. Daca parul tau este lung sau excesiv de uscat, se recomanda sa-l periezi de trei ri pe zi! Doar asa vei preveni incurcarea si vei stimula productia de ulei natural, care ajuta la hranirea firelor de par.

Par subtire/deteriorat. Daca parul tau este subtire si predispus la rupere, iti trebuie o abordare mai blanda a periajului. Descurcarea prea viguroasa a parului poate zdrobi stratul protector al cuticulei parului, ceea ce il va face si mai predispus la deteriorare. Pentru a preveni ruperea, periaza prima data varfurile, apoi, cu blandete, urca spre radacini.

Par proaspat spalat. Poate parea tentant sa treci rapid un pieptene/perie prin parul umed, pentru a-l ajuta sa se usuce mai repede. Ar trebui sa ai grija, totusi!Daca te piepeteni cu prea multa vigoare, nu vei face decat sa deteriorezi firele de par! Podoaba capilara este fragila atunci cand este umeda! Asadar, foloseste un pieptene cu dinti rari, care nu va smulge firele de par foarte sensibile dupa spalare!

Citeste si: Greseli comune de ingrijire a parului

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul gras necesita o ingrijire adecvata. Sampoanele speciale si spalarile dese sunt alegerile populare ale oamenilor care...
Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja...
Te-ai saturat sa observi ca nasul tau este in centrul atentiei atunci cand incerci o coafura noua?...