7 moduri de a creste copii recunoscatori in lumea egoista de azi

7 moduri de a creste copii recunoscatori in lumea egoista de azi

Traim intr-o lume din ce in ce mai egoista, in care oamenii tind sa devina la fel, iar majoritatea parintilor incearca sa le ofere copiilor tot ce le sta in putinta, pentru a-i face fericiti.

Din pacate acestia nu stiu sa fie recunoscatori. Iata 7 moduri de a creste copii recunoscatori in lumea egoista de azi:

1. Renuntati la lux timp de o saptamana. Lasati la o parte smartphone-urile, nu accesati Internetul si nu va uitati la televizor, nu iesiti in oras sa mancati, nu dati drumul la aer conditionat si incercati sa va bucurati de compania familiei si de ceea ce aveti, gandindu-va ca exista persoane care au mai putine lucruri si posibilitati.

2. Faceti acte de caritate si activitati de voluntariat impreuna cu copiii, in mod regulat, nu numai de sarbatori. Mergeti la o casa familiala si jucati-va cu copiii de acolo sau strangeti deseurile si ambalajele aruncate pe jos, in parc sau in cartier. Va veti invata, astfel, copiii, sa obtina o satisfactie spirituala din lucruri marunte, fiind recunoscatori pentru ceea ce au.

3. Aratati-le copiilor partea pozitiva a lucrurilor, atunci cand au parte de o dezamagire, cum ar fi esecul la un concurs sau in cazul unei situatii neprevazute si explicati-le ca acestea pot fi lectii, invatandu-i sa le trateze cu umor si ii veti invata, astfel, sa fie recunoscatori pentru ceea ce le ofera viata.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...