Afla daca esti pregatita sa ai un copil

Afla daca esti pregatita sa ai un copil

Daca puteti raspunde afirmativ la urmatoarele 4 intrebari atunci sunteti cu siguranta pregatite sa aveti copii:

1

Aveti o relatie sanatoasa? Acest lucru nu inseamna neaparat sa fie perfecta, insa ar trebui sa puteti comunica cu partenerul de viata, sa va respectati reciproc si sa va impartiti sarcinile. Inainte de a avea un copil este important sa treceti peste toate probleme din cuplu.

2

Sunteti pregatite sa va concentrati pe viata personala in defavoarea carierei? Daca barbatilor le este usor sa-si schimbe prioritatile, femeile cu copii se confrunta cu mai multe provocari, inclusiv cu cele fizice legate de sarcina si cu posibila vina ce planeaza asupra deciziei de a reveni la serviciu dupa nastere, cautand o bona pentru copil. Aceste decizii pot implica multe emotii, asadar este bine sa le luati inainte de a ramane insarcinate.

3

Cunoasteti regulile legate de maternitate/paternitate de la serviciu? Acestea difera in functie de firma si este bine sa va faceti un plan dinainte, cum ar fi sa va lasati de-o parte zile de concediu, sa apelati la concediu medical sau sa va luati concediu fara plata pentru a prelungi concediul de maternitate.

4

Sunteti pregatite din punct de vedere financiar? Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa aveti o casa mare, 2 masini si multi bani in cont, insa ar trebui sa aveti un venit suficient pentru a va permite lucrurile de baza, pentru ingrijirea unui copil: scutece, haine, cheltuieli medicale, fara un efort financiar prea mare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Simti ca relatia ta nu mai functioneaza? Nu cauta un vinovat, ci cauzele! Doar asa vei gasi...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...
Alegerea carierei poate fi dificila. E nevoie de inspiratie, autoreflectie, sprijin din partea celor dragi si evident...