Cum poate fi dezvoltata creativitatea copiilor?

Cum poate fi dezvoltata creativitatea copiilor?

Creativitatea copiilor se reflecta in modul de gandire si de rezolvare a problemelor.

Un copil poate deveni mai increzator in sine si isi poate schimba viziunile si opiniile daca traieste intr-un mediu propice, care il incurajeaza sa isi dezvolte logica si il ajuta sa inteleaga mai bine anumite situatii cu care se confrunta.

Iata cateva lucruri prin care poate fi dezvoltata creativitatea copiilor, ce pot fi incluse in viata de zi cu zi:

Permiteti-le copiilor sa ia decizii simple, cum ar fi ce sa manance la cina sau unde sa mearga la sfarsit de saptamana. Acest lucru ii va incuraja sa gandeasca independent, exersand, astfel, un aspect important al creativitatii.

Incurajati-le independenta, lasandu-i sa intre in contact cu mass-media. Astfel vor depune un efort sa faca anumite lucruri pe cont propriu, fara sa aiba acces la aceasta.

Puneti-le copiilor la indemana anumite obiecte, care sa le stimuleze imaginatia, cum ar fi: creioane, cuburi, carti si obiecte de lucru manual, care sa ii ajute sa inventeze anumite jocuri.

Rugati-va copiii sa-si imagineze ce alta intrebuintare ar putea avea anumite obiecte. De exemplu, un tub de carton ar putea fi transformat intr-un telescop, intr-un turn sau intr-o persoana.Validati toate ideile copiilor si laudati-le imaginatia impresionanta.

Puneti-le copiilor intrebari cu raspuns deschis, pentru a le dezvolta gandirea si a-i incuraja sa-si exprime propriile idei.

Jucati-va cu copiii. Inventati impreuna jocuri, folosind diferite obiecte. Astfel ii veti ajuta pe copii sa-si imagineze viata dintr-o alta perspectiva si sa fie creativi.

Inventati povesti impreuna. Incepeti o poveste si rugati-i pe copii sa o continue. Intrati in pielea personajelor si faceti-le jocul copiilor, lasandu-i sa-si dea frau liber imaginatiei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista...