Cum sa alegi caruciorul pentru copilul tau

Cum sa alegi caruciorul pentru copilul tau

Tu si sotul tau asteptati un bebe si deja aveti in plan sa-i cumparati cele necesare? E firesc sa va ganditi la asta. Planuiti totul, insa, cu atentie si cu rabdare. Astazi, va dam o mana de ajutor, oferindu-va toate informatiile despre alegerea caruciorului pentru copii.

Draga viitoare mamica, nu uita nicio clipa ca esentiale sunt doua chestiuni: siguranta si confortul bebelusului. De la aceasta premiza trebuie sa pleci cand te hotarasti sa achizitionezi un carucior. Apoi, aminteste-ti ca tu il vei impinge, deci alege varianta care se apropie cel mai mult de standardele tale.

Criterii de alegere a caruciorului pentru copii:

Stilul de viata. Mergi mult cu masina? E util un carucior care include si scoica de masina ce poate fi montata pe cadrul caruciorului odata ajunsi la destinatie. Mergi des cu mijloacele de transport in comun? In acest caz, ai nevoie de un carucior foarte usor ce se strange cu o mana.

Numarul de copii. Lesne de inteles ca daca astepti gemeni. e necesar sa cumperi un carucior special pentru acestia. In cazul in care intentionezi sa mai faci un fratior in viitorul apropiat, alege un carucior solid care poate fi folosit in timp.

Spatiul din locuinta. Daca nlocuinta e mai mica, alege un carucior care se strange cat mai usor. In cazul in care stai la bloc, verifica daca modelul pentru care vrei sa-l cumperi are loc in lifT. Masina are portbagajul destul de incapator? Trebuie sa aiba loc si cumparaturile, nu numai caruciorul. Inainte de amerge sa cumperi caruciorul, ia la tine o ruleta.

Suprafata de deplasare. Daca drumul prin cartier e plin de hopuri sau mergi pe alei pietruite ori pe iarba, trebuie sa iei un carucior cu roti mari. Scaunul acestor carucioare ofera mai mult suport bebelusului decat cele tip umbrela, iar rotile absorb mai bine socurile la care sunt expuse.

Greutatea si manevrabilitatea. In primele luni de viata, cand bebelusul se adapteaza greu mediului inconjurator, va trebui sa cari copilul in brate si sa impingi caruciorul. Deci, un carucior usor manevrabil este potrivit. Carucioarele cu maner intreg sunt cu 30% mai usor de manevrat decat cele cu doua manere. Cele cu cadru metalic sunt cele mai stabile si mai durabile, insa mult mai grele decat cele cu cadru de plastic. Un carucior mai greu va avea o viata mai lunga si va fi capabil sa sustina copilul si la greutate mai mare, desi e greu de manevrat un copil de 11 kg si un carucior inca pe atat de greu. Testeaza caruciorul inainte de a-l cumpara: plaseaza greutate in scaunul caruciorului si condu-l printre rafturi, apoi incearca sa-l intorci cu o singura mana.

Omologarea. Carucioarele trebuie testate pentru sistemul de prindere in centuri de siguranta, frane, mecanismele de blocare care previn plierea accidentala a caruciorului, absenta colturilor taioase si stabilitate. Nu toate modelele de pe piata sunt certificate, ceea ce nu reprezinta neaparat un criteriu de departajare, intrucat chiar si cele aprobate spre folosire nu indeplinesc toate cerintele solicitate.

Garantia. Perioada minima trebuie sa fie de 1 an. Gasesti modele cu garantie si de 3 ani!

Citeste si: De ce este bine ca o femeie sa nasca mai multi copii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
La orele de biologie, am invatat ca omul mosteneste 50% din ADN de la mama sa si...
Crizele de furie sunt foarte frecvente in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani....