Cum alegi lumanarea de botez?

Articol scris de SelfEvents.ro
Cum alegi lumanarea de botez?

Lumanarea de botez este un produs foarte important pentru ceremonia de crestinare a unui bebelus. Conform traditiei, lumanarea va fi adusa la biserica de catre nasi, iar aceasta se alege dupa tema botezului, dar si dupa alte criterii. Iata care sunt acestea:

- lumanarea de botez poate fi cumparata de la un magazin de produse botez. In calitate de viitori parinti spirituali, nasii vor crede ca lumanarea trebuie cumparata obligatoriu de la un magazin de produse bisericesti. Nimic mai fals! Aceasta poate fi comandata chiar si online de la un magazin care produce sau comercializeaza produse pentru evenimente speciale (botez, nunta).

- lumanarea poate avea un mesaj sugestiv. Fiind un cadou din partea nasilor pentru finutul sau finuta lor, lumanarea va fi o amintire draga pentru familia bebelusului, daca vine si cu un mesaj, de genul: "Cu mult drag de la nasi/Azi m-am crestinat"

- lumanarea poate fi cumparata individual sau la set. Exista seturi botez biserica formate din trusou, lumanare si cutie pentru trusou biserica.

- lumanarea poate avea atasat un plus sau alta figurina indragita de catre copii. Sunt o idee buna lumanarile botez cu ursulet plus sau cu un personaj Disney. Ulterior, plusul sau personajul de desene animate poate fi folosit ca jucarie.

- lumanarea trebuie sa fie fabricata din parafina sau ceara. Indiferent de unde este fabricata sau cum este impodobita, lumanarea folosita la botez va fi fabricata din parafina sau ceara si trebuie sa aiba fitil ca sa ramana aprinsa pe durata procesiunii religioase.

- decorul lumanarii poate fi ales dupa sexul copilasului. Daca este fetita, lumanarea poate avea decor cu tulle roz sau rosu, iar daca copilul crestinat este baietel, lumanarea poate avea decor cu verde, menta, bleu sau albastru. Evident, se poate alege si o lumanare cu decor neutru (galben, alb, ivory).

- lumanarea poate fi decorata cu flori naturale sau cu flori artificiale. Acestea din urma sunt o idee mai practica pentru ca rezista in timp.

Deoarece lumanarea va fi pastrata, este important ca modelul ales sa fie unul sugestiv, iar nasii sa ii consulte pe parintii bebelusului sau sa aleaga impreuna lumanarea de botez.

Articol scris de

SelfEventS.ro este un magazin online destinat unora dintre cele mai importante evenimente din viata unui cuplu: NUNTA si BOTEZ.

Pe www.selfevents.ro gasesti tot ce iti trebuie in materie de accesorii pentru nunta si botez: marturii nunta, marturii botez, voaluri mireasa, papioane mire, voalete ocazie, genti / plicuri ocazie, etc!

Nu uita sa intri si pe blogul nostru pentru ca venim in ajutorul tau cu articole, idei, sfaturi si ponturi pentru organizarea nuntii perfecte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti nasa de botez pentru prima data si nu stii cum sa alegi o lumanare botez fata?...
Botezul este un eveniment solemn prin simplul fapt ca reprezinta intrarea in lumea crestina a unui sufletel...
Oamenii au crezut in superstitii, din cele mai vechi timpuri. In zilele noastre, acestea au ramas aproape...