Cum sa cresti COPILUL. 7 comportamente care-i afecteaza dezvoltarea socio-afectiva

Cum sa cresti COPILUL. 7 comportamente care-i afecteaza dezvoltarea socio-afectiva

Parintii sunt exemple pentru copiii lor. Din pacate, nu mereu unele pozitive. Anumite comportamente ale parintilor pot influenta in mod negativ increderea de sine a celor mici. Astfel, sansele unei vieti de succes sunt reduse considerabil.

Pentru a te ajuta sa eviti aceste erori, le-am reprodus mai jos. Arunca o privire!

1. Nu lasi copilul sa experimenteze riscul. Traim intr-o lume care ne avertizeaza de pericole la fiecare pas. Siguranta pe primul plan - o preocupare care impune, din pacate, prea multa protectie pentru copil. Psihologii din Europa au descoperit ca, daca un copil nu se joaca afara si nu ii este permis sa experimenteze un genunchi julit, va avea anumite fobii ca adult; un adolescent trebuie sa o rupa cu un prieten sau o prietena pentru a aprecia maturitatea emotionala, cea responsabila cu relatiile de durata.

Daca elimini riscul din viata copilului, va deveni, cel mai probabil, o persoana aroganta, cu o stima de sine scazuta.

2. Il salvezi prea repede din situatii dificile. Salvand prea repede si rasfatand peste masura copilul, il vei obisnui sa evite greutatile. Mai mult, aflat in dificultate, copilul devenit acum adult nu va sti cum sa rezolve situatia pe cont propriu! Practic, va cere ajutorul parintilor in orice situatie mai delicata. Ce se va face, oare, cand parintii protectivi nu vor mai fi?!

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...