Cum sa inveti un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata

 Cum sa inveti un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata

Copiii cu nevoi speciale necesita mult timp si multa atentie, insa daca sunt tratati corespunzator, acestia pot ajunge sa se comporte ca si niste copii obisnuiti.

Iata cum puteti invata un copil cu nevoi speciale sa se descurce in viata:

In primul rand, copiii cu nevoi speciale trebuie sa invete cum sa adopte o buna igiena corporala, prin exemple, repetitie si punere in practica, deoarece acest aspect este foarte important pentru pastrarea unui job si integrarea in societate.

Apoi, acestia trebuie sa invete cum sa fie in siguranta cand sunt singuri, cum sa recunoasca semnele de urgenta (alarma de incendiu, de cutremur, etc.) si cum sa apeleze numerele de urgenta.

Copiii cu nevoi speciale mai trebuie sa stie cum sa interactioneze cu diferite persoane, incepand cu casierele de la supermarket si pana la oamenii de pe strada. Invatati-i cum sa salute, cum sa multumeasca si cum sa raspunda politicos.

De asemenea, este important ca acesti copiii sa stie cum sa faca curatenie in casa, cum sa gateasca si cum sa repare diferite obiecte, pentru a se putea descurca pe cont propriu.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate...
Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate,...
Nu orice adult are o rabdare de fier, in ceea ce priveste copiii. Exista, din fericire, metode...