Cum sa faci un copil sa-si concentreze atentia pe teme?

Cum sa faci un copil sa-si concentreze atentia pe teme?

Copiilor din ziua de azi le vine greu sa-si concentreze atentia pe teme, pentru ca au atatea distractii disponibile.

E important sa stii cum sa-ti ajuti copilul sa se concentreze la temele sale, de la o varsta frageda, asftel incat sa poata face parte din obiceiurile sale. Trebuie sa-ti inveti copilul ca exista timp pentru studiu si timp pentru joaca.

Afla cum iti poti face copilul sa se concentreze pe terminarea temelor, urmand aceste simple sfaturi simple.

- Aranjeaza un orar de studiu. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stabilesti un orar de studiu pentru copillul tau. E mai bine sa urmezi o rutina zilnica, pe care copilul tau e capabil sa o respecte. Dupa scoala, fixeaza cateva ore in care copilul tau sa-si faca temele. Dupa aceea, ajuta-l sa invete lectiile pentru ziua urmatoare. Acest lucru poate parea dificil la inceput, insa orarul va fi eficient de indata ce copilul se obisnuieste cu el.

- Ofera-i un loc de studiu. Ofera-i copilului tau un loc pentru studiu. Locul de studiu ar trebui sa contina un birou, un scaun confortabil, lumina suficienta si toate materialele necesare pentru a invata, inclusiv carti, materiale pentru arta, dictionare, enciclopedii, etc. Asigura-te ca ca acest loc nu contine distractii precum calculator, console de joc sau televizor. Acest lucru ii va permite copilului tau sa se concentreze mai bine si sa termine temele mai repede.

- Fixeaza pauze. Copilului tau ii poate fi greu sa se concentreze la invatat. Fixeaza 15 pana la 30 minute pauza de la invatat, pentru ca el sa-si poata recastiga energia. Pauza poate fi folosita pentru stretching sau rontaitul unor gustari. Acest lucru e important, deoarece nu ai dori sa-ti fortezi copilul daca el si-a pierdut interesul.

- Vorbeste cu profesorul. Fa-ti timp sa vorbesti cu profesorii copilului tau pentru a afla mai multe sfaturi de a-l ajuta sa se centreze pe activitati legate de scoala, chiar si cand e acasa. Poti afla si informatii privind comportamentul copilului si performantele scolare. Acest lucru te va ajuta sa insisti in domeniile care au nevoie de imbunatatiri.

- Fixeaza timp pentru joaca. Vorbeste cu copilul tau si aranjeaza regulile pentru invatat acasa. Trebuie sa-l faci sa inteleaga ca are timp de joaca si de invatat. Poti face un program pentru joaca in timpul weekend-urilor, dar trebuie sa se focalizeze pe studiu in timpul saptamanii. Copilul tau isi va concentra atentia pe teme si va fi mai motivat daca stie ca urmeaza o recompensa.

Acestea au fost cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a-ti face copilul mai centrat pe activitatile scolare. Aminteste-ti ca trebuie sa-ti ghidezi copilul cand studiaza. Fa-ti timp sa te uiti peste lectiile sale cu el, sustine-l si ajuta-l cand are nevoie. Ar trebui sa-l lasi si sa se angajeze in activitati extracuriculare, pentru a avea o copilarie echilibrata.

Etichete: copil, teme, orar studiu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice parinte are tendinta de a interveni prea mult in temele de casa ale copiilor, de cele...
Copilul incepe sa invete imediat ce ajunge pe lume. Cel putin asta inca mai cred multi dintre...
Un copil depinde de familia sa din momentul in care s-a nascut. Legatura dintre el si parinti...