Cum ii poti ajuta pe copii sa isi faca temele singuri?

 Cum ii poti ajuta pe copii sa isi faca temele singuri?

Orice parinte are tendinta de a interveni prea mult in temele de casa ale copiilor, de cele mai multe ori ajungand chiar sa le rezolve in totalitate.

Iata cum ii poti ajuta pe copii sa-si faca temele singuri, doar ghidandu-i: 

Induceti-le copiilor ideea ca „temele pot fi distractive". Astfel copiii vor descoperi ca acestea sunt antrenante si ca le pun mintea in miscare.

Ajutati-va copiii sa-si creeze un plan de teme scrise, care sa includa o limita de timp si niste teluri, putand folosi o serie de unelte utile, precum: un computer, un caiet, o pagina de calendar, o tabla, foi lipicioase pe usa frigiderului sau chiar markere ce pot fi sterse. Orice metoda poate fi de folos, atata timp cat copiii o considera distractiva si vor sa participe.

Dezvoltati un sistem de recompense pentru a transforma temele in ceva distractiv, bineinteles in limitele bugetului familiei. Aceste recompense pot fi materializate in „bilete” pentru a se uita la filme cu mama, micul dejun in pat, timp bonus petrecut in fata televizorului sau vizite mai dese la un loc de joaca. Daca recompensele vor fi memorabile si de suflet, atunci copiii vor ajunge sa aiba o atitudine pozitiva fata de teme.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Copiilor din ziua de azi le vine greu sa-si concentreze atentia pe teme, pentru ca au atatea...
Parintii din intreaga lumea si-ar dori sa existe o potiune magica prin care sa-si incurajeze copiii sa-si...
Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa...