Teme

Lista articolelor despre teme pe AflaCum.ro

Articole despre teme

Citeste cele mai noi articole despre teme publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre teme, pe AflaCum.ro!

Orice parinte are tendinta de a interveni prea mult in temele de casa ale copiilor, de cele mai multe ori ajungand chiar sa le rezolve in totalitate.

Iata cum ii poti ajuta pe copii sa-si faca temele singuri, doar ghidandu-i: 

Induceti-le copiilor ideea ca „temele pot fi distractive". Astfel copiii vor descoperi ca acestea sunt antrenante si ca le pun mintea in miscare.

Majoritatea elevilor urasc temele si se tem de examenele, insa acestea nu sunt lucruri chiar atat de ingrozitoare, daca stiti cum sa le faceti fata.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Participati la toate orele de curs, deoarece in caz contrar veti ramane in urma cu materia si nu veti intelege anumite lucruri.

Iata ce puteti face pentru a scapa de pedeapsa daca nu v-ati facut temele, dintr-un motiv sau altul:

Spuneti-i profesorului la inceputul orei ca nu v-ati facut tema, deoarece acesta se va bucura de sinceritatea de care dati dovada. Daca aveti curaj, spuneti-i in fata clasei, daca nu, apropiati-va de catedra si spuneti-i fata in fata.

Cand vine vorba despre motivul pentru care nu v-ati facut tema, unii profesori nu sunt interesati, dar altii vor fi curiosi care este acesta. Este indicat sa spuneti adevarul, cum ar fi acela ca nu ati avut chef sau ca ati uitat sa vi-o faceti, deoarece ati fost la o zi de nastere sau ati avut treaba de facut acasa sau in gradina.

Copiilor din ziua de azi le vine greu sa-si concentreze atentia pe teme, pentru ca au atatea distractii disponibile.

E important sa stii cum sa-ti ajuti copilul sa se concentreze la temele sale, de la o varsta frageda, asftel incat sa poata face parte din obiceiurile sale. Trebuie sa-ti inveti copilul ca exista timp pentru studiu si timp pentru joaca.

Afla cum iti poti face copilul sa se concentreze pe terminarea temelor, urmand aceste simple sfaturi simple.

Parintii din intreaga lumea si-ar dori sa existe o potiune magica prin care sa-si incurajeze copiii sa-si faca temele.

Desi acest lucru nu este foarte usor, exista cateva metode, prin care va puteti incuraja copiii sa-si formeze si sa-si urmeze o anumita rutina, cand vine vorba de teme. Ar putea sa luati in calcul si ideea de a va schimba modul de abordare a copiilor, insa nu este imposibil sa-i convingeti sa-si faca temele, trebuie doar sa urmati cateva sfaturi simple:

Incercati sa intelegeti beneficiile temelor. Daca nu sunteti convinsi ca acestea conteaza, va fi si mai greu pentru copiii dumneavoastra sa inteleaga acest lucru. Intotdeauna exista un motiv bun, care sta in spatele unei cantitati moderate de teme.