Cum sa notezi obiectivele unui internship?

Cum sa notezi obiectivele unui internship?

Ai obtinut acel internship pe care ti l-ai dorit dintotdeauna. Felicitari!

Totusi, obtinerea unui internship este doar inceputul. Vei avea nevoie sa transformi acest internship in succes. Un element crucial al acestuia este notarea obiectivelor internshipului, in asa fel incat sa le poti impartasi supervizorului tau. Stabilirea unor scopuri reprezinta un pas major catre succes, va crea o impresie pozitiva in cadrul companiei, care se poate transforma intr-o oferta pentru un loc de munca sau cel putin o recomandare entuziasmata.

In momentul scrierii scopurilor internship-ului, tine minte ca principiul cheie e ca telul sa fie clar specificat si masurabil. Chiar daca acest lucru pare destul de simplu, scrierea unor scopuri importante e dificila. Un scop specific va defini in mod clar ce cunostinte si aptitudini vor fi dobandite. De exemplu, o greseala obisnuita facuta in notarea obiectivelor unui internship este “intelegerea afacerii”. Desi conceptul din spatele scopului precizat este bun, aceasta exprimare nu da de inteles dobandirea de cunostinte sau aptitudini. Un obiectiv mai bun ar fi “sa fii capabil sa explici cu claritate felul in care compania acorda valoare adaugata clientilor”. Obiectivul ar trebui sa fie si masurabil – acest lucru presupune o data limita si consultarea cu supervizorul pentru a asigura calea spre atingerea scopului.

Pe masura ce notezi obiectivele internshipului, e important sa fii constient de doua tipuri distincte de audienta. In primul rand vei dori sa creezi obiective care adauga valoare companiei si te ajuta sa-ti scoti in evidenta aptitudinile. Aminteste-ti, scopul tau final este sa ocupi un loc de munca bun. Poti nota acel scop al internshipului care nu numai ca releva abilitatile tale, ci si asigura o valoare adaugata companiei.

Viitorii angajatori doresc sa vada cum ii vei putea ajuta. In al doilea rand, doresti sa notezi un obiectiv care iti dezvolta abilitatile si iti asigura experienta necesara pe viitor. Daca te focalizezi prea mult pe oricare dintre aceste domenii, vei rata sansa de a te dezvolta cu adevarat.

Un alt lucru important de retinut cand iti notezi obiectivele internshipului, este sa le impartasesti supervizorului tau si sa verifici frecvent statusul. Aceasta realizeaza cateva lucruri. In primul rand, ii permite supervizorului sa stie cum te poate ajuta. In al doilea rand, te ajuta sa te mentii pe calea cea buna. O problema obisnuita, chiar si pentru profesionisti este incurcarea in sarcinile zilnice si pierderea telurilor mai mari.

Folosirea acestor sfaturi pentru notarea obiectivelor internshipului iti va asigura o experienta productiva care va fi benefica si tie si angajatorului si poate da startul unei cariere infloritoare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca esti student la facultatile de film, media sau orice alte cursuri in comunicare, o cerinta e...
Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe...
Majoritatea managerilor considera veniturile mai importante decat angajatii. Cel mai probabil, nu cunosc sau ignora, in mod...