Cum sa alegi un internship intre industria media si de divertisment

Cum sa alegi un internship intre industria media si de divertisment

Daca esti student la facultatile de film, media sau orice alte cursuri in comunicare, o cerinta e foarte probabil sa fie un internship intr-o institutie media.

Este foarte important sa profiti de oportunitatea de a fi stagiar in domeniu, nu doar pentru a-ti obtine diploma, dar si pentru a putea vedea cu ochii tai ceea ce se petrece in industria in care vei lucra in curand.

Iata cateva modalitati de alegere a celui mai bun internship media pentru tine:

- Retea de televiziune. Adu-ti aminte ca, daca exista un lucru pentru care cauti un internship (sau un loc de munca in viitor), atunci acesta e: reteaua de televiziune. Acesta iti deschide usi in aceeasi maniera in care si talentul pur o face(iar daca ai talent si poti face televiziune, atunci, bravo tie!). Aceasta functioneaza si pe principiul invatarii din experientele celorlalti, astfel incat nu ar trebui sa-ti pierzi prea mult timpul. E vorba de cunoasterea oamenilor potriviti, astfel ca ar trebui sa-ti faci simtita prezenta inca de la inceput: implica-te in organizatii studentesti sau lucreaza ca si asistent student. Si tine minte: fiecare persoana pe care o cunosti iti creste sansele de a gasi internshipul perfect!

- Cere recomandari profesorilor tai. Acestia, cu anii lor de experienta in industria media, ar trebui sa te poata orienta catre companiile sau firmele care acorda cele mai bune sau cele mai semnificative programe pentru studenti. Daca te-ai descurcat foarte bine la un curs, vei dori sa mergi inapoi la acel profesor si sa-l rogi sa-ti dea o scrisoare de recomandare pentru a-ti consolida aplicarea la o firma.

- Cauta firme deschise la colaborari cu studentii. Lucrul in industria media, cu ritmul rapid si politicile interne, poate fi dificil chiar si pentru un profesionist. Si cu atat mai mult pentru stagiarul fara experienta! Fii constient ca anumite companii media sunt cunoscute ca trateaza stagiarii ca pe sclavi, care sunt acolo sa faca cafeaua sau alte sarcini nesemnificative. Ar trebui sa tintesti catre firme in care poti invata experiente pe care le vei folosi in viata profesionala in viitor. Ai putea sa cauti firme nou stabilite, locale sau mici firme media, cu putini angajati si care astfel vor utiliza orice mana de lucru – inclusiv a stagiarului – la potential maxim. Aceste firme pot de asemenea oferi o atmosfera mai prietenoasa, mai calda, decat companiile mari.

- Ia in considerare reputatia. Bineinteles, va trebui sa consideri ca factor important si reputatia firmei. Aplica la companii cu care ai fi mandru sa te asociezi pe viitor si care vor aduce un plus CV-ului tau.

- Cauta companiile in care ai dori sa lucrezi pe viitor. Tine minte, cand excelezi ca stagiar intr-o anumita firma, apare posibilitatea sa primesti o oferta de lucru cu norma intreaga pe cand termini facultatea. Acestea fiind spuse, ar fi o idee buna sa-ti faci stagiatura undeva unde ai dori sa lucrezi. Acest lucru ar trebui sa te si motiveze pentru a te descurca cat mai bine in timpul internshipului.

Succesul ca stagiar consta in a-ti aminti ca faci acest lucru nu doar pentru ca e o cerinta in cadrul cursurilor, ci si pentru a invata detaliile profesiei pe care s-ar putea sa o practici toata viata. Aceste lucruri ar trebui sa te motiveze, nu doar sa vanezi oportunitatea perfecta de a invata, dar si sa te descurci excelent acolo.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe...