Cum sa va alegeti un prim loc de munca?

Cum sa va alegeti un prim loc de munca?

Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe care v-ar placea sa-l aveti dupa ce terminati scoala.

Acesta ar putea crea un precendent pentru miscarile ulterioare in cariera si poate fi considerat piatra de temelie a carierei pe care vi-o puteti face, daca incepeti cu un job potrivit.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti sa va alegeti un prim loc de munca:

- Limpeziti-va mintea si intocmiti o lista cu toate lucrurile care va intereseaza, facand legatura dintre aceastea si diferite locuri de munca, adecvate capacitatii dumneavoastra fizice, mentale si educatiei pe care o aveti.

- Includeti toate aptitudinile deprinse de-a lungul anilor de studii, experienta practica si joburile cu jumatate de norma, din trecut, deoarece toate acestea va vor fi de folos.

- Continuati sa va faceti o lista si eliminati toate lucrurile care nu se potrivesc cerintelor unui job.

- Identificati locurile de munca care v-ar placea. De asemenea, creati-va diferite scenarii si imaginati-va cum v-ati descurca in diferite pozitii.

- Faceti o lista a companiilor, care credeti ca vi s-ar potrivi si unde credeti ca va puteti aplica cunostintele si abilitatile. Documentati-va cu privire la aceste firme, afland detalii cu privire la viziune, politica de angajare, produse si servicii, pentru a le identifica pe acelea care vi s-ar potrivi cel mai bine.

- Interesati-va cu privire la cerintele pentru posturile de debutant din fiecare companie si studiati fisa postului. Nu va faceti griji cu privire la denumirea jobului, deocamdata. In aceasta faza, ar trebui sa va preocupe ce implica postul in sine si ce veti munci efectiv, daca va angajati la o anumita firma.

- Documentati-va cu privire la beneficiile si compensatiile pe care firmele le acorda angajatilor. Unele companii ofera beneficii standard, cum ar fi concedii de odihna cu plata, concedii medicale, asigurari medicale si de sanatate, planuri de pensii si salarii standard. Altele, insa, adauga bonusuri, cum ar fi diurna, in cazul calatoriilor, carduri de membru la anumite cluburi si alte beneficii standard pentru angajati. 

- Interesati-va daca firma de care sunteti interesat va poate angaja, cat sunteti inca la facultate. Acesta ar putea reprezenta un mare avantaj, deoarece veti avea experienta muncii in acea companie, in momentul absolvirii.

- Daca compania aleasa nu are un program de internship, atunci faceti-va CV-ul si depuneti-l in cel putin 5 locuri. In timp ce asteptati un raspuns, este indicat sa va pregatiti pentru interviu.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...
Multe persoane se simt impovarate de circumstantele zilnice ale vietii personale. Acestea pot fi provocate de multi...
Call Center-urile sunt foarte accesibile, daca sunteti in cautarea unui loc de munca, deoarece nu necesita studii...