Cum se sterg zgarieturile de pe lentilele de ochelari?

Cum se sterg zgarieturile de pe lentilele de ochelari?

Ochelarii din plastic sunt mai ieftini, insa sunt sensibili la zgarieturi, pe care nu le puteti evita, mai ales daca purtati ochelarii tot timpul.

Zgarieturile de pe lentile pot schimba felul in care priviti lucrurile, sau va pot distrage, atunci cand purtati ochelarii.

Iata cum puteti inlatura zgarieturile usoare de pe lentilele de plastic ale ochelarilor de vedere:

- Curatati-va ochelarii, clatind lentilele cu sapun si apa calda. Aveti grija sa evitati contactul ramei cu apa. Aceasta operatiune va ajuta la indepartarea prafului si a mizeriei, pentru a depista zgarieturile, pe care doriti sa le indepartati.

- Solutii de curatare. Puteti folosi mai multe metode de indepartare a zgarieturilor de pe lentilele de plastic ale ochelarilor, una dintre ele fiind folosirea unei solutii de curatat DVD-uri. Aplicati o cantitate mica dintr-o astfel de solutie pe zgarieturile de pe lentile. Stergeti lentilele cu carpa speciala pentru ochelari.

- Folositi o solutie de curatat mobila. Aplicati o cantitate mica din aceasta pe lentile, cu miscari circulare, permitandu-i sa se usuce, timp de cateva minute. Stergeti lentilele cu carpa pentru ochelari. Analizati lentilele sa vedeti daca au disparut zgarieturile.

- Pentru zgarieturile mai adanci, puteti folosi o solutie de lustruire a metalelor, aplicand-o pe lentile si stergandu-le apoi cu o carpa non-abraziva. Va dura ceva timp pana cand zgarieturile vor disparea, insa solutia isi va face negresit efectul. Inlaturati excesul de solutie si verificati daca au disparut zgarieturile.

- Inlocuiti lentilele. In unele cazuri, zgarieturile de pe lentilele de plastic nu pot fi inlaturate in totalitate, asadar este indicat sa fie inlocuite, de catre o persoana specializata. Este mai bine sa inlocuiti lentilele zgariate, decat sa le folositi si sa va deranjeze.

Lentilele nu costa atata de mult ca si ochelarii noi, deci nu trebuie sa va ingrijorati, in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ochelarii de vedere pot fi destul de costisitori, iar daca nu sunt intretinuti in mod corespunzator se...
Ochelarii de vedere sunt usor de intretinut, daca stiti ce aveti de facut. Iata cateva sfaturi in...
Vederea slabita poate fi cauzata de mai multi factori, cum ar fi expunerea indelungata la monitorul unui...