Cum se masoara corect dimensiunea taliei?

Cum se masoara corect dimensiunea taliei?

Dimensiunea taliei este importanta atunci cand ai nevoie sa cunosti masura exacta pentru imbracaminte. De asemenea, o talie zvelta este un bun indicator al starii generale de sanatate. Opus acesteia, talia groasa inseamna un risc crescut de hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare sau accidente vasculare cerebrale.

Fie ca te pregatesti pentru un eveniment special si ai nevoie sa incapi in rochie, fie ca vrei sa iti protejezi inima, din cand in cand este bine sa iti verifici greutatea corporala, de care depinde si numarul la haine.

In acest scop, tine cont de silueta si masoara dimensiunea taliei in 4 pasi simpli. Urmareste indicatiile noastre si nu ignora greutatea corporala, mai ales atunci cand talia ta depaseste 80 de cm.

1

Determina talia naturala. Infasoara in jurul taliei centimetrul. Acest lucru se face intre buric si cutia toracica, la aproximativ 2,5 cm deasupra ombilicului. Pentru a determina corect dimensiunea taliei, atunci cand capetele centimetrului se intalnesc, trebuie sa te simti suficient de confortabil, astfel incat instrumentul de masurat sa nu te stranga.

2

Masoara-ti talia in fata unei oglinzi verticale. Ia pozitia de drepti si stai cat mai relaxata pentru ca muschii abdominali sa ramana intr-o postura naturala. Urmareste in oglinda verticala ca banda de masurat sa fie pozitionata cat mai drept in jurul taliei. In acest mod vezi cu exactitate daca ai fixat bine banda, iar centimetrul nu este stramb.

Pagina 1/3
Etichete: silueta, talie, eveniment,

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toate femeile sunt frumoase, indiferent de cum au fost inzestrate de Mama Natura. Mai dotate, mai slabe...
Felul in care iti pozitionezi corpul pe parcursul zilei si in timpul somnului iti poate afecta silueta....
Patrunjelul reprezinta o bomba de vitamina C, fiind de 4 ori mai bogat in acest compus organic...