Cum sa porti hainele. Invata cand e momentul sa le speli

Cum sa porti hainele. Invata cand e momentul sa le speli

Orice om matur a tinut in maini haine purtate, intrebandu-se daca mai pot fi imbracate o data sau ar trebui bagate la spalat. Nu trebuie sa iti mai spunem, probabil, ca in cazul murdariei evidente spalarea este absolut necesara. Totusi, nu oricine cunoaste toate regulile de spalare. De exemplu , anumite haine se spala pe dos, deoarece absorb fluidele corporale, iar bacteriile sunt mai mult pe interior. Azi, iti spunem, asadar, dupa cate purtari trebuie sa speli diferitele haine din garderoba.

Cum sa porti hainele. Invata cand e momentul sa le speli:

1. Poarta chilotii/boxerii o singura data. Nu e niciun dubiu! Lenjeria ar trebui sa fie spalata dupa fiecare purtare. Vorbim, in fond, despre o simpla regula de igiena . Zona intima este foarte sensibila la microbi, asa ca nu risca!

2. Blugii se spala dupa 5-6 purtari. Un subiect destul de disputat pe internet este cel al blugilor murdari. Se spala ei sau nu? Si daca da, dupa cate purtari? Ei bine, blugii se spala, contrar anumitor idei ale unor influenceri celebri. Parintii tai ar spune ca trebuie sa o faci de fiecare data, chiar si dupa o singura purtare. In scimb, prietenii tai insista ca iti poti uza blugii si ca s-ar putea sa-si piarda culoarea daca ii speli prea des. Adevarul este altul: spalarea blugilor se face dupa 5-6 purtari. Asta daca nu ai reusit sa-i patezi de la prima purtare :)

3. Tricouri si topuri: dupa o singura purtare. Tricourile se spala la fel ca lenjeria de corp, deoarece intra intr-un contact foarte strans cu pielea si absorb cea mai mare parte a transpiratiei. Spala-le , asadar, dupa fiecare purtare. Exceptie? Daca ai purtat respectivul tricou sub o ora si nu transpiri asiduu.

4. Rochii: dupa una-doua purtari. Nu este nevoie sa speli rochia preferata dupa fiecare purtare. Daca o faci, vei uza rapid materialul, iar culoarea rochiei va fi afectata, mai ales daca porti o camasa pe sub ea. In schimb, daca ai purtat rochia o zi intreaga pe o canicula insuprotabila, e de preferat sa o speli dupa o singura utilizare, pentru ca a absorbit prea multa transpiratie.

5. Sutien: dupa 3- 4 purtari. In comparatie cu lenjeria intima, sutienul nu se spala atat de frecvent. Noi spunem ca dupa 4 purtari e timpul sa-l speli. Sigur , daca in mod obisnuit transpiri peste masura, va trebui sa speli mai des si sutienul. Nu am inclus in aceasta categorie sutienele sport, care se spala dupa fiecare purtare.

6. Sosete, dresuri si ciorapi: dupa fiecare utilizare. Inca din copilarie, toata lumea stie despre regulile de purtare a sosetelor . Mamele noastre au insistat sa le spalam dupa fiecare purtare . Si bine ne-au invatat! Imagineaza-ti cate bacterii si murdarie se aduna in sosete. De acolo mirosul picioarelor, care afecteaza foarte multe persoane.

7. Imbracaminte sport: dupa fiecare utilizare. Lasa lenea deoparte! Spala-ti hainele sport dupa fiecare antrenament, alergare etc.. Nu conteaza cat timp te-ai antrenat. La sala, atingi echipamentul de diferite dispozitive pline de microbi. Asadar, nu doar transpiratia e un dusman in acest caz.

8. Pijamale: dupa 3- 4 purtari. Mirosul urat al pijamalelor poate strica somnul tau si pe al celui de langa tine. Iti recomandam sa faci un dus inainte de culcare. In acest caz, poti folosi pijamalele de 4 ori. Asta daca nu cumva trasnpiri peste masura in timpul noptii.

9. Fuste, pantaloni si pantaloni scurti: dupa 3 purtari. In comparatie cu blugii, trebuie sa speli mai des fustele, pantalonii si pantalonii scurti . In conditii normale, spala-le dupa 3-4 purtari.

10. Pantofi: cand se murdaresc. Curata pantofii de fiecare data cand se murdaresc si in functie de starea lor. Ai grija sa nu-i distrugi! Anumite materiale se deterioreaza in prezenta apei.

Citeste si:Cum sa speli sosetele in mod corect

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cum poti afla care este tipul tau de culoare astfel incat sa arati mereu eleganta si la...
Chiar daca citesti cu atentie instructiunile de pe etichetele hainelor si respecti toate regulile de spalat si...
imbratiseaza-ti varsta! Doar pentru ca ai 60 ani, nu inseamna ca trebuie sa te imbraci demodat si...