Tantarii inteapa...preferential! Vezi de ce

Tantarii inteapa...preferential! Vezi de ce

Tantarii nu inteapa oricand si pe oricine! Poate ti se pare o gluma, dar au preferinte! Acestea au fost, deja, descoperite de catre oamenii de stiinta.

Daca ti s-a intamplat vreodata sa stai in aer liber langa alte persoane si ti s-a parut ca te ciuruiesc tantarii, iar ceilalti nu se vaita deloc, n-a fost o naluca. Exista o explicatie stiintifica pentru patania ta. Joseph M. Conlon, consultant tehnic al Asociatiei Americane de Control a Tantarilor declara: Nu exista dubii ca anumiti indivizi sunt mai atractivi pentru tantari din cauza chimicalelor pe care le secreta pielea acestora.

Iata 5 motive care ii determina pe tantari sa aleaga victima:

1.Sarcina. Femelele tantari(cele care inteapa) sunt atrase de dioxidul de carbon. Nervii lor receptori speciali le ajuta sa-l detecteze. Ce are de a face acest fenomen cu burtica ta? Un studiu publicat in 2002  in The Lancet a aratat ca femeile cu sarcina avansata expira cu 21% mai mult dioxid de carbon decat cele care nu sunt insarcinate. Cercetatorii au speculat ca aceasta diferenta explica de ce femeile insarcinate care au participat la acest experiment au atras de doua ori mai multi tantari.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tantarii reprezinta o amenintare pentru om in timpul sezonului cald! Patrund cu usurinta in orice casa si...
Sezonul cald a sosit, invitandu-i la vanat, ca de obicei, si pe temutii tantari, dar si pe...
Tantarii sunt niste insecte nesuferite, care pot raspandi anumite boli mortale, precum malaria sau febra galbena. Iata...