1. Cum se transforma fata dupa excesele de vin. In afara de cantitatea mare de zahar, vinul contine, uneori, pesticide si sulfuri, ce cauzeaza deshidratarea. Trupul tau pierde apa, ficatul este suprasolicitat si digestia va avea de suferit a doua zi; in aceste conditii, in timp, pielea va deveni rosiatica(mai ales in zona obrajilor), porii se vor dilata, petele si ridurile vor fi evidente pe nas si sub ochi. Nu acesta este aspectul pe care ti-l doresti, cu siguranta!
Ce sa faci? Renunta la alcool timp de cel putin 3 saptamani. Acesta este timpul necesar pentru recuperarea pielii. Se aplica, apoi, regula 80-20. Aceasta inseamna ca iti permiti un pahar sau doua in 20% din situatii. In rest, nu consumi deloc!
2. Cum se transforma fata dupa excesele de lapte. Laptele consumat in exces poate afecta grav culoarea pielii faciale, chiar daca nu esti intoleranta la lactoza. Pierzi o multime de enzime metabolizatoare cu trecerea anilor, iar asta provoaca inflamatii pe tot corpul, inclusiv pe fata.
Daca fata ti se umfla, iar pielea se increteste, renunta la toate produsele lactate timp de cateva saptamani.
3. Cum se transforma fata dupa excesele de zahar. Zaharul nu numai ca ingrasa, dar afecteaza si pielea. Accelereaza procesul de glicare, proces in care moleculele de glucoza in exces se leaga de colagen, daunandu-i si facandu-l rigid. Acest lucru face ca imbatranirea pielii sa fie mai rapida, apar riduri si depigmentare.
Singura modalitate de a pastra o piele sanatoasa, este sa reduci cantitatea de zahar.
4. Cum se transforma fata dupa excesele de gluten. Acnee pe intreaga fata si obraji rosii si umflati? Aceste aparitii nedorite pot insemna ca organismul tau este incapabil sa metabolizeze glutenul, o proteina continuta in grau, secara, ovaz, orz, bere, whisky, vodca etc.
Verifica daca ai intolerabilitate la gluten, excluzand alimentele care contin aceasta substanta proteica timp de 2-3 saptamani. Daca simptomele persista dupa aceasta perioada, atunci ai putea suferi de un alt tip de intoleranta. Totusi, e necesar sa reduci, in continuare, carbohidratii simpli si alimentele coapte la cuptor.