Cum sa iti ingrijesti fata. 4 metode 100% naturale

Cum sa iti ingrijesti fata. 4 metode 100% naturale

Ingrijirea fetei are la baza o viata echilibrata. Igiena si alimentatia sunt esentiale pentru sanatatea tenului tau. Evident, nici hidratarea pielii nu trebuie uitata. Iata cateva metode naturale pentru mentinerea unei fete curate si luminoase:

1. Spala fata zilnic

- foloseste un sapun cu PH neutru, fara coloranti si parfum.

- spala, prima oara, bine mainile, apoi uda-ti fata cu apa usor spre rece.

- da apa la cald spre fierbinte(apa actioneaza ingredientele din sapun) si freaca sapunul pana face clabuci.

- maseaza usor pielea fetei cu ambele maini timp de aproximativ un minut. Fa miscari circulare, apasand usor (acestea iti vor pune sangele in miscare si-ti vor oxigena pielea).

- clateste-te cu apa calduta din abundenta, pana cand iti simti pielea curata.

2. Prepara-ti un demachiant

Ai nevoie de:

- 50 ml de apa plata( apa de aloe vera);

- 50 ml de ulei de masline.

Ce trebuie sa faci:

- amesteca uleiul si apa intr-un recipient mic(pentru ca demachiantul sa fie folosit in maximum 3 saptamani, altfel ulieul va rancezi)

- agita amestecul inainte de utilizare, apoi picura pe un disc demachiant si curata tenul. Machiajul va disparea, iar pielea va ramane curata!

- demacheaza-te si dimineata, deoarece peste noapte, prin porii pielii ies toxinele din piele, grasimile de care epiderma nu are nevoie si alte substante care trebuie inlaturate.

3. Foloseste aceste uleiuri in locul cremei de noapte:

- ulei de migdale - contine vitamina E si foarte multe minerale esentiale, precum magneziu, calciu, vitamina D si un nivel ridicat de grasimi. Aplicat pe tenul curat hidrateaza pielea in profunzime, o catifeleaza si ii da o stralucire naturala, intarzie procesul de imbatranire, amelioreaza cearcanele, hraneste pielea si o vindeca mai repede.

- ulei de argan – contine acizi grasi esentiali si fenoli, fiind mult mai rezistent la oxidare decat uleiul de masline. Mai mult, contine vitamina A, acizi grasi omega-6 si omega-9. Folosit cu regularitate pe ten , previne pierderea umiditatii epidermei, previne imbatranirea pielii, estompeaza ridurile, stimuleaza regenerarea celulelor pielii, ofera elasticitate si are proprietati tonice.

- ulei de canepa – contine Omega 9, Omega 6, Omega 3, clorofila si vitamina E. Folosit pe fata, hraneste si regeneraza pielea.

Sfat: Foloseste un amestec din cele 3 uleiuri. Toarna in palma jumatate de lingurita si apoi intinde uniform pe fata pe gat si in zona decolteului.

4. Trateaza ochii cu un ulei special. Uleiul de ricin hraneste atat pielea cat si genele, datorita vitaminei E, a mineralelor, proteinelor, acizilor grasi omega 6 si acidului ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii.

- aplica acest ulei in zona ochilor, insistand pe radacinile genelor (atentie sa nu iti intre ulei in ochi) si maseaza.

- aplica procesul si inainte de somn pentru ameliorarea cearcanelor si a pungilor de sub ochi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam, draga doamna/domnisoara, un ghid de infrumusetare pe care n-ai voie sa-l ratezi. Mai jos,...
Inainte de a manca o prajitura sau de a bea un pahar de vin in plus, gandeste-te...
Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate....