Cum sa previi lasarea sanilor

Cum sa previi lasarea sanilor

Sanii unei femei nu se lasa din cauza tendoanelor rupte, a cremelor sau a tratamentelor cosmetice, asa cum fals cred unii. Fiind sustinuti de piele, acestia  se lasa din cauza gravitatiei. Practic, in timp pielea cedeaza si astfel se produce caderea sanilor.

Prevenire. 

1. In primul rand, poarta sutien in majoritatea timpului, deoarece gravitatia este permanenta si trebuie sa o combati atat cat se poate. Nu purta, in schimb, sutiene cu sarma pentru ca strivesc sanul. Sutienul trebuie doar sa sustina sanii, fara presiune. 

2. Greutate constanta. Daca reusesti sa mentii o greutate corporala constanta si o luare in greutate echilibrata in timpul sarcinii, sanii tai vor ramane fermi.

3. Evitarea expunerii la soare sau la razele UV este una dintre cele mai indicate modalitati de mentinere a tonusului pielii. Sanii sunt anexe ale pielii, iar expunerea acestora la soare genereaza cancer de piele, mai ales daca se produc si arsuri repetate, ceea ce ridica si riscul cancerului de san ca o varietate a cancerului de piele! Mai mult, sanii expusi la soare in exces se vor usca, adica se atrofiaza, se subtiaza si vor atarna.

Sportul nu ajuta la intarirea si ridicarea sanilor. Sanul nu este legat de muschi! El este o anexa a pielii. Cand faci sport, creste tonusul muschilor, vascularizatia si oxigenarea organelor, dar nu creste tonusul pielii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei nu isi pot imagina viata de zi cu zi fara celebrul sutien. Poate vei fi...
Orice femeie doreste sa aiba sanii perfecti. Aspectul e important, insa acesta nu poate fi mentinut, daca...
Multe femei se confrunta cu dureri de sani, numite medical mastodinii. De obicei, acestea sunt semnale premenstruale,...