Cum se aplica un parfum

Cum se aplica un parfum

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta sau despre una sport. Mirosul potrivit poate aprinde o seara de intalnire si poate ajuta la atragerea persoanei dorite. Exista, insa , reversul medaliei, daca nu aplici parfumul potrivit la momentul oportun. Altfel spus, exista cateva conceptii gresite cu privire la modul de aplicare a parfumului.

Cum se aplica un parfum. Pasi premergatori:

1. Gaseste parfumul potrivit. Nu te da cu un parfum doar pentru ca e de brand. Tine cont de notele de varf si notele de baza ale parfumului. Notele de varf reprezinta ceea ce mirosi initial atunci cand apropii parfumul de nas. Acestea sunt de obicei mirosuri de citrice, fructe si ierburi. De multe ori mirosul dispare rapid, asa ca este important sa verifici si notele baza. Acestea sunt in general bazate pe lemn si mirosuri naturale. Pulverizeaza un fas din mostra de parfum pe spatele incheieturii mainii, asteapta 20 minute si miroase din nou. Asa iti vei da seama daca iti place cu adevarat respectivul parfum.

2. Alege parfumul(de zi sau de noapte). Daca iesi in oras, mergi la serviciu sau pe plaja, foloseste un parfum de zi. Daca planuiesti o intalnire la cina, inceaca un parfum de noapte.Citeste eticheta de pe parfum. De obicei, se specifica din ce gama este, de zi sau de noapte. Daca nu se sepcifica, iti poti da seama dupa culoare. Galbenul stralucitor si portocaliul fac trimitere la primavara si sunt, in general, parfumuri de zi. Albastrul inchis, rosul si nuantele de violet sugereaza, in schimb, un parfum de noapte. Aromele de seara se pulverizeaza, de obicei, pe gat sau in apropierea acestuia. Se face asta deoarece mirosul nu dureaza la fel de mult si iti vei dori un impact imediat. In acest caz, aplica putina crema hidratanta in zona dorita pentru a pastra mai bine parfumul. Aromele de zi sunt in general pulverizate pe solduri sau in spatele genunchilor. Ele persista mai mult. La fel, aplica o crema hidratanta in apropierea zonei alese pentru ca parfumul sa tina mai mult.

3. Fa un dus sau o baie. Pielea absoarbe mai bine parfumul dupa spalarea cu apa fierbinte. Porii se deschid si astfel parfumul patrunde in piele. Foloseste un gel de dus/sapun fara parfum/cu putin parfum in compozitie. Nu vrei ca parfumul de dupa sa interfereze cu parfumul din produsul de spalare. Acesta este, in acelasi timp, un moment ideal pentru a hidrata pielea. Foloseste o crema/ un ulei din aceasta gama .Spalarea parului te poate ajuta, de asemenea, daca intentioni sa dai cu parfum si prin podoaba capilara. Foloseste un balsam, astfel incat parul sa fie moale si receptiv la parfum.

4. Usuca pielea. Dupa ce faci un dus/o baie calda, sterge-te cu un prosop moale. Daca pilea nu e uscata, parfumul nu va prinde cum trebuie.

5. Hidrateaza pielea. Daca nu ai aplicat crema hidratanta in timpul dusului, cu siguranta trebuie sa faci asta dupa ce te-ai uscat. Parfumul se va fixa mai bine pe pielea neteda. O lotiune sau un ulei de corp functioneaza cel mai bine. Aplica o cantitate mica pe maini, apoi maseaza restul pielii. O alta optiune excelenta este vaselina. Parfumul se va lipi de moleculele de jeleu, mai degraba decat de pori, pastrand astfel parfumul mai mult timp. Cheia este sa atinge punctele de presiune(de puls). Acestea se afla, in general, in zone precum: picioare, genunchi, coate, clavicula si gat. In aceste locuri, parfumul va fi cel mai eficient.

6. Aplica parfumul inainte de a te imbraca. Parfumul pulverizat direct pe haine poate provoca pete. De asemenea, parfumul functioneaza mult mai bine pe punctele de presiune(de puls)decat pe haine, deoarece moleculele interactioneaza in contact direct cu pielea.

Cum se aplica un parfum. Pasi:

1. Tine parfumul la distanta de corp. Distanta optima este de 15-20 cminainte de pulverizare. Daca pielea se uda, inseamna ca tii parfumul prea aproape.

2. Pulverizeaza pe punctele de presiune/de puls. Aceste puncte sunt locuri in care vasele de sange sunt aproape de piele. Exista caldura suplimentara in aceste puncte si, deoarece caldura se ridica in aer, parfumul va degaja un miros mai puternic. Unele dintre cele mai frecvent utilizate zone pentru parfumare sunt clavicula, genunchii si decolteul.

3. Aplica parfumul in puncte-tinta. iIn loc sa creezi un nor de parfum in preajma, mai bine directionezi puful catre punctele pulsului. Astfel va creste eficacitatea parfumului.

4. Intinde parfumul. Parfumul e lihid , asa ca poate fi intins pe punctele importante cu ajutorul palmelor. Aplica usor pe piele si freaca incet cu miscari circulare.

5. Lasa punctul de presiune sa se usuce fara a-l freca. Nu te imbraca pana cand parfumul nu intra in piele. DUreaza cam 10 minute. Multe persoane inca mai cred ca frecarea incheieturilor intre ele dupa parfumare e binevenita. Nu e asa! Acest procedeu descompune moleculele parfumului si atenueaza mirosul.

6. Nu da prea mult parfum! Mai bine iei parfumul in geanta si il folosestei cand va fi cazul.

Cum se aplica un parfum. Aplicarea in zonele cheie:

1. Imprastie parfumul prin par. Parfumurile se prind pe fibre, astfel incat parul tau va mirosi bine pentru perioade lungi de timp. Parfumul se ataseaza si de produsele pentru par, cum ar fi samponul si balsamul, facand parfumul sa dureze si mai mult. Pulverizeaza, asadar, parfumul pe perie/pieptan. Treci peria/pieptanul prin par. Nu folosi prea mult parfum, deoarece alcoolul din acesta va usca parul.

2. Aplica putin parfum in spatele urechilor. Venele sunt foarte aproape de piele in acest punct de puls. Aplica e o cantitate mica de parfum pe varfurile degetelor si tamponeaza apoi spatele urechilor.

3. Aplica putin parfum langa clavicula. E o zona in care parfumul va da randamentul scontat(pielea e subtire).

4. Da parfum pe spate. Spatele nu este un loc obsnuit pentru parfumare. Totusi, pentru ca este un loc acoperit in intregime de haine, parfumul va persista. Pur si simplu, intinde mana si da 2-3 pufuri pe coloana vertebrala.

5. Aplica parfum in spatele genunchilor. Genunchii se misca in mod constant, generand multa caldura. Astfel morosul parfumlui va fi degajat la aproape fiecare miscare. Pur si simplu tamponeaza un pic de parfum cu varful degetelor in spatele genunchiului sau pulverizeaza de la circa 15-20 cm.

6. Aplica putin parfum pe coate. La fel ca genunchii, coatele sunt puncte de puls care se misca constant generand caldura.

7. Aplica parfum in buric. Aici parfumul se va odihni si va interationa cu un punct de puls. De asemenea,buricul este acoperit de haine, asa ca parfumul va emana atat cat trebuie.

Citeste si: Cum sa distingi un PARFUM AUTENTIC de unul CONTRAFACUT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parfumul tau intoarce priviri admirative pe strada? Inseamna ca l-ai ales perfect. Totusi, de multe ori nu...
Renuntarea la obiceiurile daunatoare poate fi dificila. E chiar mai greu , uneori, sa constientizam ce ne...
Parfumul tau este AUTENTIC sau CONTRAFACUT? Ai putea crede ca e original doar pentru ca l-ai cumparat...