De ce e mai bine sa faci dus seara

De ce e mai bine sa faci dus seara

Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu isi pot imagina o zi reusita fara un dus de dimineata, iar altii nu concep sa nu se relaxeze seara cu un dus fierbinte. Nu stim in ce tabara te afli. In fond, e chestiune de preferinta. Totusi, iti putem sugera sa te speli mai des in a doua parte a zilei. De ce? Vei afla daca citesti articolul de mai jos.

De ce e mai bine sa faci dus seara:

1. Te ajuta sa adormi mai repede. Un dus de seara relaxeaza corpul si mintea. Asta inseamna si ca, dupa o zi stresanta, vei avea un somn mai odihnitor. E dovedit faptul ca un dus fierbinte cu 90 de minute inainte de culcare stimuleaza somnul. Vei adormi cu circa 10 minute mai devreme decat in mod obisnuit.Se intampla, deoarece apa calda scade usor temperatura corpului. Creierul capteaza instant informatia si trimite semnalul de somn organismului.

2. E mai sanatos pentru piele. Dusul inainte de a merge la culcare ar putea ajuta, de asemenea, la gestionarea problemelor de acnee. Parul colecteaza bacteriile si alte acumulari pe parcursul zilei si, pe masura ce capul atinge perna, toate aceste impuritati sunt transferate pe fata de perna, iar apoi pe pielea fetei. Pentru ca pielea se regenereaza in timp ce te osihnesti, dormitul cu o piele curata inseamna, de asemenea, ca noile celule ale pielii vor fi sanatoase.

3. Poate usura alergiile sezoniere. Daca suferi de alergii sezoniere, un dus de seara poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Alergenii, cum ar fi polenul si praful, ajung pe piele si pe haine, iar dusul de seara le impiedica sa ajunga si in asternuturi.

4. E mai sanatos pentru par. Daca speli parul seara, acesta va avea mai mult timp la dispozitie sa se usuce in mod natural. Astfel, podoaba capilara isi va mentine stralucirea si elasticitatea pentru mai mult timp, deoarece umiditatea este blocata. In schimb, uscarea parului in graba de dimineata poate duce la deteriorarea acestuia.

5. Combate transpiratia excesiva. Dusul de dimineata reprezinta o modalitate excelenta de a te dezmetici inainte de o zi plina. La randul sau, dusul de seara poate tine departe transpiratia excesica. Fa un dus caldut spre rece inainte de a merge. Vei sesiza ca transpiratia nocturna nu isi mai face de cap.

6. Poate preveni crampele musculare. Daca te dor muschii dupa i zi extenuanta, un dus fierbinte ajuta la ameliorarea senzatiilor neplacute. Pe masura ce apa calda atinge corpul, ea ajuta la calmarea tensiunii musculare si la promovarea unui somn mai odihnitor. Un dus de seara poate preveni, de asemenea , crampele picioarelor pe timp de noapte, o afectiune comuna care afecteaza pana la 60% dintre oameni.

Citeste si: Cum sa faci DUS in mod CORECT. 5 exemple de ASA NU

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de...
Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu...
Probabil ca nu exista om modern sa nu se bucure de un dus, dupa o zi grea...