Tendinta. Unele femei nu se mai rad pe picioare si in alte parti ale corpului. Iata motivele

Tendinta. Unele femei nu se mai rad pe picioare si in alte parti ale corpului. Iata motivele

O tendinta noua apare printre femei! Multe nu se mai rad pe picioare si/sau in alte zone ale corpului. Fenomenul pare sa ia amploare in SUA. De ce se intampla  asta? Am gasit cateva posibile raspunsuri. Ne-au ajutat si anumite comentarii ale reprezentantelor sexului frumos de pe retelele de socializare.

De ce nu mai vor unele femei sa se rada in anumite zone ale corpului:

Forma de acceptare a propriului trup si iubire de sine. Standardele de frumusete din soceitate au obligat, cumva, femeia sa aiba un comportament care sa-i pastreze, sa-i dezvaluie frumusetea, feminitatea. Din aceasta categorie, face parte si rasul pe picioare, spre exemplu. Unele femei, insa, au decis sa isi puna propriile interesele pe primul loc si sa aleaga ceea ce este mai bun pentru corpul lor, indiferent de ce asteptari au altii de la ele.

Am incetat sa ma barbieresc, in urma cu aproximativ un an. Am decis ca nu trebuie sa imi mai pese ce cred ceilalti despre parul meu de pe corp, iar acum ma simt excelent in pielea mea. In plus, am pielea sensibila, asa ca nu rasul ma face sa ma simt mai confortabil, scrie o utilizatoare de Reddit.

Am inceput sa ma rad pe picioare de la 14 ani. Sunt din Noua Zeelanda. Aici, este cald. Merg cu bicicleta peste tot si port blugi. E bine iarna, dar este oribil vara. Asa ca am decis ca voi purta pantaloni scurti de acum incolo. Oamenii sunt mamifere. Mamiferele au par. Si desi am trecut prin 20 ani de conditionare sociala, care mi-a transmis ca picioarele fara par arata mai bine...cu siguranta, nu arata suficient de bine incat sa merite toate problemele, spune o alta femeie care foloseste Reddit.

Timp pierdut si probleme. Tratarea parului corporal poate fi coplesitoare, deoarece femeile trebuie sa-si gaseasca timp mereu pentru a indeparta parul in mod corect. Altfel, apar iritatiile. De asemenea, trebuie sa aiba grija ca pielea sa ramana neteda, deoarece parul creste rapid. Sigur ca existaa o multime de produse de infrumusetare precum creme de ras, exfoliante si hidratante pe care femeile trebuie sa le foloseasca pentru a obtine cele mai bune rezultate si pentru a-si proteja pielea de daunele pe care le poate provoca aparatul de ras. Pe scurt, investitie de timp si bani.

Nu m-am mai ras pentru a-mi acorda mai mult timp lucrurilor care conteaza, cum ar fi cariera mea. De fapt am calculat timpul pierdut de fiecare data cand m-am ras intr-o luna. Au fost 8 ore din viata mea! se destainuie o alta utilizatoare, pe aceeasi retea sociala.

O problema de sanatate. Unele persoane cred ca e util sa te razi pe corp, deoarece vei reduce mirosul provocat de eliminarea toxinelor. Nu e chiar corecta teoria! Indepartarea parului din zona axilelor ajuta ca deodorantul sa fie absorbit mai bine in piele, parul fiind o bariera in acest sens. Totusi, aceasta bariera impiedica deteriorarea pielii prin frecare. Iata doua pareri care vin tot de pe Reddit.

Am incercat sa ma rad la subsuoara in liceu. A fost bine iarna, dar am urat sa simt ca ma lipesc in timpul verii, cand am transpirat peste masura.

Aceasta este cea de-a doua iarna in care nu ma barbieresc. Mi se pare ca mirosul neplacut apare mair ar acum decat inainte, cand ma radeam si cred ca este de fapt mai putin mirositor decat sa fiu fara par.

Femeile au lucruri mai importante de facut. Unele femei lupta impotriva acestor standarde impuse de societate si incearca sa demonstreze tuturor ca frumusetea naturala e mai importanta.

Am incetat sa ma rad pentru ca parul corpului este natural. Am decis ca vreau sa nu mai fac asta doar pentru a face pe placul altora. Istoria acestui fenomen este si destul de misogina, argumenteaza o alta reprezentanta a sexului frumos pe aceeasi retea de socializare.

Femeile s-au saturat sa se confrunte cu iritatiile pielii. Desi folosirea aparatului de ras nu provoaca dureri in comparatie cu alte modalitati de indepartare a parului, cum ar fi epilarea cu ceara, multe femei trebuie sa faca fata altor consecinte neplacute. E vorba despre disconfortul creat de eruptii, sensibilitate si inflamatii ale pielii.

Am incetat sa ma barbieresc din cauza iritarii pielii. Cea mai mare parte a corpului meu nu poate fi ras mai mult de o data pe saptamana fara sa se inroseasca, dar parul meu este foarte vizibil dupa aproximativ o zi. Ma rad pe picioaree o data pe saptamana, doar vara, si tund orice altceva, cand devine suficient de lung pentru a fi iritant. Cel mai mare castig este faptul ca nu mai am dureri constante pe 80% din corp – utilizatoare Reddit

Unele femei nu au nimic impotriva parului de pe corp. Pentru multe femei, parul pe corp nu cauzeaza probleme. Ele nu inteleg de ce ar trebui sa-si consume resursele pentru a scapa de ceva natural, in conditiile in care trebuie sa uite de propiul confort si sa faca altora pe plac.

Rasul este o durere la care nu simt nevoia sa iau parte, cu exceptia cazului in care chiar doresc asta. Cu siguranta imi place sa ma simt frumoasa si cu pielea neteda, dar in cele din urma nu imi mai pasa. Toti (cu unele exceptii) ne-am nascut cu par pe corp, conchide o alta femeie pe Reddit.

Tu in ce tabara te situezi? Iti place sa scapi de parul de pe corp sau mergi pe naturalete?

Citeste si: Cum sa actionezi dupa EPILAREA INGHINALA. Nu face asa ceva!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Timpul trece si moda se schimba, insa lupta pentru frumusete nu dispare, mai ales pentru reprezentantele sexului...
Orice femeie doreste sa aiba sanii perfecti. Aspectul e important, insa acesta nu poate fi mentinut, daca...
Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta...