Obiceiuri zilnice care scad eficienta deodorantului

Obiceiuri zilnice care scad eficienta deodorantului

Probabil ca orice om  din societatea moderna se bazeaza pe deodorant pentru a preveni transpiratia si mirosul neplacut pe care aceasta il produce. Totusi, utilizarea incorecta si confuzia dintre deodorant si antiperspirant pot transforma produsul tau de ingrijire intr-unul inutil. Probabil ca ti s-a intamplat sa il folosesti, dar sa te trezesti ca degaji un miros nu tocmai placut. Iata de ce se intampla aceste fenomene. Nu sunt accidente deloc!

Obiceiuri zilnice care scad/distrug eficienta deodorantului:

Folosesti deodorant pe post de...antiperspirant. Deodorantul si antiperspirantul sunt doua produse complet diferite. Primul este un cosmetic destinat suprimarii si controlului mirosurilor neplacute pe care le poate declansa axila. Deodorantele sunt, de obicei, create pe baza de alcool si provoaca aciditatea pielii. Practic, transforma pielea intr-un mediu mai putin atractiv pentru bacterii. Antiperspirantele, in schimb, impiedica transpiratia. In anumite tari, sunt reglementate ca droguri, deoarece afecteaza o anumita functie corporala. Unele dintre ingredientele active folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu, care blocheaza temporar porii sudoripari, reducand astfel cantitatea de transpiratie.

Aplici un deodorant care nu iti satisface nevoile. Daca in timpul zilei nu esti prea activ/a din punct de vedere fizic, iti recomandam un deodorant cu o acitune de aproximativ 8 ore. Daca ziua ta este mai solicitanta, atunci ar trebui sa folosesti un antiperspirant. Efectul sau poate dura intre 24 si 72 ore si este creat special pentru persoanele predispuse la transpiratii abundente, pentru cei expusi la emotii puternice sau la temperaturi ridicate, dar si pentru pentru sportivii de performanta. Daca, indiferent de motiv, ai o piele sensibila la subsuori si suferi de iritatii, aplicarea ocazionala este cea mai potrivita. Nu uita exista o multime de produse diferite, inclusiv antiperspirante care au inclusiv rolul de deodorante.

Aplici prea mult deodorant. Cantitatea ce trebuie folosita la o aplicare e scrisa de obicei pe ambalaj. Nu folosi prea mult deodorant o data! Daca, spre exemplu, utilizezi deodorant aerosol, pulverizeaza-l la 15 centimetri distanta de axila. De regula, pulverizarea fiecarei subsuori timp de circa 2 secunde ar trebui sa fie suficienta. Daca deodorantul tau este roll-on, roteste-l la subrat de cateva ori pentru o acoperire uniforma. Daca preferi un stick, trebuie doar sa-l aplici de 2-3 ori si ai terminat!

Nu tii cont de sensibilitatea pielii. Daca ai o eruptie persistenta la nivelul axilelor, este posibil sa fi dezvoltat o alergie la deodorant. In acest caz, cauta alternativa. Alege un deodorant special conceput pentru pielea sensibila, care nu contine saruri de aluminiu, parfumuri sau coloranti. Aceste ingrediente pot declansa alergii si iritatii. Pe de alta parte, conservantii folositi in compozitia deodorantului pot provoca eruptii alergice sau iritatii. De exemplu, parabenii sunt un tip de conservant care se regaseau din plin in multe produse de ingrijire personala, precum sampoanele. In zilele noastre,a cest colorant nu mai e folosit, insa urmele sale se pot gasi in anumite deodorante.

Aplici deodorantul imediat dupa ras /epilare. Dupa ce va razi sau te epilezi la subrat, lasa putin pielea sa se odhineasca. Aplicarea imediata a deodorantului poate crea iritatii in zona.

Folosesti acelasi produs atat la serviciu cat si la sala. In timpul activitatii fizice intense, reactia naturala a corpului este sa genereze multa transpiratie. De aceea deodorantul pe care il folosesti in mod normal nu face fata. Cand mergi la sala, ar fi bine sa folosesti un deodorant conceput special pentru activitati sportive.

Porti haine sintetice in zile caniculare. Purtarea hainelor strampte si sintetice favorizeaza transpiratia pe timp de canicula. Asadar, incearca sa porti haine lejere facute din tesaturi respirabile, cum ar fi bumbacul. Acest lucru este necesar mai ales daca esti predispus la transpiratie abundenta. Purtarea hanelor adecvate va permite corpului sa se mentina la o temepratura scazuta, prevenind in acelasi timp mirosurile neplacute cauzate de transpiratie.

Nu te hidratezi suficient. O mare parte din cantitatea de apa din corpul uman nostru provine din alimente. Fructele si legumele hidrateaza din plin, deoarece contin multa apa(unele chiar peste 90%). Exemple elocvente? Pepenele verde, capsunile, pepenele galben, portocalele sau castravetii. Daca bei suficienta apa si mananci aceste tipuri de alimente, poti sa-ti mentii corpul la o temperatura potrivita in zilele toride, evitand astfel transpiratia excesiva la subrat.

Porti aceleasi haine de mai multe ori. Mirosurile neplacute pot fi absorbite de tesaturi. Degeaba mentii giena corporala, daca pui pe tine o haina care miroase.

Folosesti deodorant chiar si atunci cand nu ai nevoie de el. Transpiratia difera de la om la om, fiind dependenta si de latura genetica. Spre exemplu, persoanele care au gena ABCC11 nu produc deloc miros la nivelul axilelor. Multi dintre acesti oameni folosesc deodorant, desi nu e necesar. Poti face un test genetic si astfel vei afla daca e nevoie sau nu sa folosesti deodorant.

Citeste si: Cum sa scapi de mirosul de transpiratie. O metoda mai simpla nu exista

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Omul modern nu concepe viata fara igiena de rutina. E firesc intr-o societate dezvoltata! In genere, cei...
Deodorantul este folosit de majoritatea oamenilor ca un produs de igiena. Tine transpiratia sub control si nu...
Deodorantul homemade(facut acasa) are avantajul de a fi natural, chiar daca nu e la fel de eficient...