Deodorant

Lista articolelor despre deodorant pe AflaCum.ro

Articole despre deodorant

Citeste cele mai noi articole despre deodorant publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deodorant, pe AflaCum.ro!

Omul modern nu concepe viata fara igiena de rutina. E firesc intr-o societate dezvoltata! In genere, cei mai multi dintre noi, facem dimineata un dus, ne spalam pe dinti, aplicam un deodorant/antiperspirant, ne imbracam si plecam la birou. Din pacate, nu toate obisnuintele de igiena sunt sanatoase! De exemplu, deodorantul folosit zilnic poate face mai mult rau decat bine!

Ce se va intampla cu corpul tau dupa ce vei renunta la deodorant:

1. Aparatul reproducator va avea mai putin de suferit! Intotdeauna vei alege un deodorant care sa miroasa bine, sa fie pe placul tau si sa reziste macar cateva ore. Ceea ce, probabil, nu stiai este faptul ca ingredientele din care se face deodorantul sunt destul de daunatoare. De exemplu, ftalatii(ftalaltul este o sare/ester al acidului ftalic) care confera deodorantului calitatile de lunga durata pot perturba echilibrul hormonal si chiar pot crea dificultati de reproducere!

Probabil ca orice om  din societatea moderna se bazeaza pe deodorant pentru a preveni transpiratia si mirosul neplacut pe care aceasta il produce. Totusi, utilizarea incorecta si confuzia dintre deodorant si antiperspirant pot transforma produsul tau de ingrijire intr-unul inutil. Probabil ca ti s-a intamplat sa il folosesti, dar sa te trezesti ca degaji un miros nu tocmai placut. Iata de ce se intampla aceste fenomene. Nu sunt accidente deloc!

Obiceiuri zilnice care scad/distrug eficienta deodorantului:

Folosesti deodorant pe post de...antiperspirant. Deodorantul si antiperspirantul sunt doua produse complet diferite. Primul este un cosmetic destinat suprimarii si controlului mirosurilor neplacute pe care le poate declansa axila. Deodorantele sunt, de obicei, create pe baza de alcool si provoaca aciditatea pielii. Practic, transforma pielea intr-un mediu mai putin atractiv pentru bacterii. Antiperspirantele, in schimb, impiedica transpiratia. In anumite tari, sunt reglementate ca droguri, deoarece afecteaza o anumita functie corporala. Unele dintre ingredientele active folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu, care blocheaza temporar porii sudoripari, reducand astfel cantitatea de transpiratie.

Deodorantul este folosit de majoritatea oamenilor ca un produs de igiena. Tine transpiratia sub control si nu te face de rusine cand ti-e lumea mai draga :) Putine persoane stiu, insa, ca deodorantul are si alte utilizari. Iata care sunt acestea.

Cum sa folosim deodorantul altfel decat clasic:

- indepartarea cosurilor – aplica deodorant pe cosuri/puncte negre. Acestea vor disparea in scurt timp;

Deodorantul homemade(facut acasa) are avantajul de a fi natural, chiar daca nu e la fel de eficient precum cel comercial. Practic, un deodorant natural iti va oferi o protectie de mai scurta durata, insa fara nedorite efecte secundare asupra pielii.

1. Deodorant solid cu ceara de albine

Ingrediente:

Tinutele din timpul verii ne obliga sa pastram o igiena impecabila a subratului.

Iata cateva metode folositoare, in acest sens:

Faceti minim un dus pe zi, asigurandu-va ca indepartati toate rezidurile de deodorant si praf de la subrat.