Cum sa slabesti. Metoda asta e ciudata, dar eficienta

Cum sa slabesti. Metoda asta e ciudata, dar eficienta

Vrei sa slabesti? Te-ai saturat de dietele care te ajuta prea putin sau chiar dau gres? Ai la indemana solutie care-ti va parea ciudata, in prima faza.... E vorba despre emotiile tale  si despre plans. Da! Ai auzit bine! Plansul sincer te ajuta sa dai jos kilogramele in plus!

Cum te ajuta plansul sa slabesti? Un om plange in medie 16,5 galoane de lacrimi in viata. Este un proces firesc, pe care multe persoane, insa, incearca sa il ascunda; de rusine de cele mai multe ori. Cu toate astea, plansul sincer, cel declansat de emotii, e benefic. Nu numai ca elibereaza tensiunea, ci te poate ajuta sa scapi si de kilogramele in plus!

Cand eliberezi lacrimi, eliberezi si 3 tipuri de hormoni: prolactina, adenocorticotrop si leucina. Acestia au rolul de a combate si de a reduce nivelul cortizolului(hormonul stresului), substanta ce favorizeaza retentia de grasimi in organism.

Practic, de fiecare data cand plangi pe bune, dai cateva grame jos, iar organismul scapa de anumite toxine. Sigur, ca nu e deloc de dorit sa plangi din orice. Asta ar insemna, ba ca esti un om  nefericit, ba ca suferi un dezechilibru emotional major, care numai bine nu-ti face!

Nu te abtine, insa, frecvent de la plans. Nu vei face altceva decat sa mentii nivelul cortizolului care favorizeaza si mai mult pofta de carbohidrati, zahar si grasimi, iar organismul tau va trebui sa depuna de doua ori mai multe eforturi pentru a slabi.

Concluzie: fii sincer/a cu tine si lasa emotiile sa-si faca treaba!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele restrictive si suplimentele alimentare care promit o pierdere rapida si fara efort in greutate au, de...