Cum sa slabesti peste 50 kilograme intr-un an! Reteta acestui om nu include o dieta drastica

Cum sa slabesti peste 50 kilograme intr-un an! Reteta acestui om nu include o dieta drastica

Dietele restrictive si suplimentele alimentare care promit o pierdere rapida si fara efort in greutate au, de multe ori, un impact negativ. Oamenii care le pun in practica nu reusesc sa slabeasca si isi pierd rapid motivatia! Francisco Sola, un tanar din Argentina, a trecut exact prin aceeasi experienta. Dupa 30 incercari nereusite de a slabi, el a decis sa aiba o abordare complet diferita. De fapt, si-a dat seama ca obiceiurile sanatoase erau cheia pentru atingerea obiectivului! Astfel, intr-un an, a reusit sa slabeasca 57 kilograme fara sa adopte vreo dieta drastica!

Sfaturi de la Francisco Sola, omul care a slabit 57 kilograme fara sa adopte o dieta stricta:

Dorinta de a face o schimbare pozitiva in viata sa a reprezentat principala motivatie de a continua. Totul a inceput cand si-a infiinta propria companie media. Pentru a reusi, Sola a trebuit sa invete noi abilitati, iar o parte din acest proces a inclus extinderea cunostintelor sale pe subiecte precum dezvoltarea personala, leadership-ul si managementul. Astfel, a realizat rapid ca sanatatea lui devenea din ce in ce mai precara. Iar corpul sau nu putea tine pasul cu ritmul de viata pe care dorea sa-l aiba. A decis sa mearga pe urmele influencerilor si a altor personalitati publice care au reusit sa-si schimbe viata in bine. Intr-o seara, dupa o lunga zi de munca, a dat peste un videoclip motivational, prin intermediul caruia privitorii erau incurajati sa reia imediat price proiect neterminat. A fost micul imbold de care Sola avea nevoie. Inarmat cu un nou set de abilitati si cunostinte, argentinianul era gata sa lupte pentru sanatatea sa.

Cheia succesului - mentinerea propriilor obiceiuri sanatoase. Sola s-a straduit sa slabeasca inca de la varsta de 14 ani. Dupa 30 incercari esuate, barbatul a fost gata sa preia controlul asupra vietii sale. Avea 27 ani cand a gasit cheia succesului. Si-a dat seama ca, pana atunci, cauta scuze pentru lipsa de actiuni sanatoase din viata sa! Si a actionat! De exemplu, si-a facut abonament in cadrul unei sali de sport care era aproape de casa lui, astfel incat sa nu poata gasi scuza ca sala e departe... In ceea ce priveste mancarea, cea mai buna decizie a fost sa consume alimentele preferate, dar sanatoase si gatite sanatos! Acesta a fost compromisul. Destul de rapid, aceasta noua combinatie de obiceiuri sanatoase a inceput sa dea roade.

Exercitiile fizice se fac mai bine alaturi de oameni cu aceleasi obiective! Afea 150 kilograme, cand a facut primul mare pas. S-a angajat itr-o sala de sport, unde lucra in fiecare dupa-amiaza, de luni pana sambata. La scrurt timp, au inceput sa apara si primii muschi lucrati. Pe masura ce s-a obisnuit cu noua sa rutina, a daugat un alt consum caloric: se plimba zilnic 3 kilometri! Kilogramele au inceput sa dispara. Ajunsese la 105 kilograme! Pe langa slabit, Sola se simtea mult mai energic, cumva revitalizat. Apoi a inceput o noua rutina CrossFit, mentinandu-si, in acelasi timp, plimbarile zilnice. Sola mentioneaza, insa, ca una dintre cele mai eficiente strategii ale sale de a ramane concentrat pe exercitiile fizice a fost sa se alature altor oameni cu aceeasi idee. Ei au fost cei care i-au dat motivatia, in momentele incare dorea sa cedeze.

Crearea propriei rutine de alimentatie sanatoasa este cea mai buna modalitate de a tine o dieta pe termen lung. Dieta lui Francisco include cam tot ceea ce ii place sa manance. Tine, in schimb, cont de cantitati si de moment. Spre exemplu, la micul dejun consuma paine de casa, gem, cafea si o banana. O masa suficient de satioasa, astfel incat sa-i ofere energie intreaga zi!Este, practic, un plan alimentar durabil, deoarece include alimente care ii plac. Recomandarea lui Franco: gaseste alimentele preferate pentru a-ti crea propria rutina sanatoasa.

Oricine se poate schimba in bine. Cu timpul, actiunile pozitive devin parte din rutina ta, fiind din ce in ce mai suor sa te tii de ele. Dintr-o data, pierderea in greutate pare mult mai simpla! O schema actiune-reactiune este esentiala in acest scop. Actiunea este efortul depus pentru a-ti atinge obiectivul, iar reactiunea va fi recompensa ta. Abia atunci cand ne dam seama ca provocarile sunt de fapt oportunitati valoroase de crestere si ca obstacolele sunt calea reala, reusim sa ne atingem obiectivele, avand o sursa stabila de motivatie.

Procesul de slabire nu presupune renuntarea la placerile vinovate. Suntem cu totii oameni si este normal sa dorim recompense, atunci cand facem tot posibilul sa iasa bine. Uneori, aceste recompense vin sub forma unor alimente interzise sau bogate in calorii. De aceea, Francisco are propriul sau truc atunci cand vine vorba de rasfatarea papilelor gustative cu alimente ce pot ingreuna procesul de slabire. Atata timp cat nu va faci un obicei de a consuma alimentele nesanatoase, e totul in regula. Asadar, consuma astfel de alimente, dar in mod echilibrat si doar atunci cand ti-e foarte pofta.

Dupa doua luni, Francisco a observat rezultatele eforturilor sale. Inceputul pare lent si rezultatele sunt greu de vazut, atunci cand vrei sa slabesti. Te uiti in oglinda si parca nu observi nicio schimbare. Incearca sa nu faci o obsesie din asta. Iar daca tot te uiti in oglinda, compara-te cu cel care erai in urma cu cateva luni. Vei sesiza diferenta! Intr-o zi, te vei trezi si vei observa cu sastifactie ca o pereche de blugi iti sunt largi sau ca poti face miscare fara sa ai senzatia ca iti pierzi respiratia!

Beneficiile apar atat in plan fizic, cat si in cel mental. In timp ce slabea, Francisco si-a imbunatatit sanatatea fizica si mentala intr-un mod remarcabil. A ajuns la concluzia ca viata lui s- a schimbat complet. Astazi, argentinianul simte ca este mai in armonie cu obiectivele care anterior pareau imposibil de atins. Nu numai ca sanatatea lui s-a imbunatatit, ci a invatat sa se si bucure in fiecare, avand mereu o gandire pozitiva. De asemenea, a devenit mai constient de modul in care corpul sau raspunde provocarilor cu care trebuie sa se confrunte. Toate aceste lucruri arata ca schimbarea stilului tau de viata este posibila.

Citeste si: Cum sa alegi intre dieta Keto si dietele cu continut redus de carbohidrati

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...