8 articole de uz casnic care afecteaza semnalul WiFi

8 articole de uz casnic care afecteaza semnalul WiFi

Orice om a experimentat, macar o data in viata, lipsa semnalului destinat internetului. In anumite situatii, neplacerea se intampla chiar si in mijlocul orasului sau chiar in sufrageria casei tale. Cauzele? Uneori, setarile routerului sau chiar serviciul slab oferit de compania de telefonie. De cele mai multe ori, insa, conexiunea WiFi este slaba din cauza anumitor obiecte de mobilier din casa!

8 articole de uz casnic care afecteaza semnalul WiFi:

1. Suprafete si mobilier metalic. Metalul este conductor, ceea ce inseamna ca absoarbe electricitatea. WiFi-ul elibereaza unde electromagnetice, care nu se vor raspandi cum trebuie in apropierea suprafetelor sau obiectelor metalice. Pentru a imbunatati conexiunea la internet, instaleaza routerul departe de zonele metalice.

2. Ziduri de caramida si de piatra. Unele tipuri de pereti opresc semnalul WiFi. Zidurile din caramida si beton sunt cel mai greu de patruns. Astfel se explica de ce in casele cu 2 etaje, conexiunea la internet este foarte slaba pe unul dintre nivele. Pentru a scapa de probleme, pune routerul intr-o zona deschisa si departe de pereti.

3. Oglinda. Materialul care ne permite sa ne vedem reflexia in oglinda reflecta si semnalul eliberat de router. Acest obiect actioneaza ca un scut, afectand conexiunea la internet. Cand este aproape de router, oglinda scade semnalul , iar conexiunea devine lenta si instabila.

4. Frigider si masina de spalat. Orice electrocasnic dispus cu conducte pe care circula apa este un dusman al semnalului WiFi. Apa poate retine o parte din energia undelor wireless, ceea ce afecteaza calitatea conexiunii la internet.

5. Lumini de Craciun. Luminitele colorate de Craciun pot fi, de asemenea, cauza unui semnal WiFi slab acasa. Elel genereaza un camp magnetic care interactioneaza cu undele electrice emise de router. Asadar, tine routerul departe de pomul de Craciun!

6. Sisteme de monitorizare a bebelusilor. Aceste sisteme genereaza o interferenta de2,4 GHz , la fel ca WiFi-ul. Cand doua sau mai multe dispozitive transmit aceeasi frecventa, folosesc aerul pentru a-si trimite datele in loc sa transmita unde, ca in cazul unei conexiuni wireless. Desi sistemele de monitorizare pentru bebelusi necesita de obicei o conexiune la o retea, evita sa le amplasezi prea aproape de router.

7. Drone. Dronele functioneaza si la 2,4 GHz, dar nu toate modelele genereaza aceasta interferenta. Totul depinde de puterea de care are nevoie fiecare model pentru a functiona.

8. Cuptor cu microunde. Acesta este un alt dispozitiv care are un spectru de frecvente similar cu cel utilizat de WiFi. Daca ai routerul in apropierea unui astfel de cuptor, incearca sa il indepartezi sau, macar sa il pozitionezi la o inaltime mai mare decat cea la care se afla cuptorul.

Bonus. Cum sa imbunatatesti conexiunea WiFi:

- actulizeaza routerul.

- foloseste o antena mai puternica.

- cripteaza WiFi-ul si protejeaza-l cu o parola puternica, ce nu poate fi ghicita cu usurinta.

- cumpara un amplificator WiFi. Acesta mai e cunoscut si sub numele de extender WiFi.

- utilizeaza doar cele mai noi si moderne tehnologii WiFi.

- banda larga care functioneaza la 5 GHz ofera, de obicei, o conexiune mult mai rapida decat altele, deoarece este un canal mai putin ocupat decat banda de 2,4 GHz.

- reseteaza routerul , din cand in cand. Aceasta actiune va sterge memoria si va permite instalarea de actualizari.

Citeste si: Cum sa alegi un router Wi-Fi. Pune siguranta pe primul plan

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea...
Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...
Inregistrarea unui videoclip pe telefonul mobil si incarcarea acestuia pe YouTube este o modalitate excelenta de a...