Cum sa folosesti Google Translate

Cum sa folosesti Google Translate

Esti acasa si ai nevoie de o traducere rapida dintr-o limba mai putin cunoscuta sau vrei sa intelegi o expresie dintr-o limba uzuala pe care n-ai mai intalnit-o pana acum? Nimic mai simplu! Foloseste serviciul Google Translate!

Google Translate este deja foarte utilizat in marea lume virtuala. Asta pentru ca nu exista limba de pe Mapamond din care sa nu poti traduce prin intermediul acestui serviciu!

Ce trebuie sa faci

1. Cauta pe google.com(indiferent de browser) combinatia google translate sau google traducere. O sa apara urmatoarea adresa: translate.google.ro.

2. Acceseaza respectiva adresa.

3. Selecteaza limba din care vrei sa traduci(partea stanga). In dreapta, o sa apara traducerea, dupa introducerea textului.

4. Dupa acelasi tipar, ai zona(coloana) din stanga unde trebuie sa atasezi(sau sa scrii) textul din limba de tradus; in partea dreapta, ai coloana cu rezultatul traducerii. Langa aceasta ai optiunea Traduceti.

5. Pentru traduceri de texte mai ample, ai si optiunea Introduceti un document.

Noutati. Daca pana acum, traducerile celor de la Google din engleza in romana si viceversa urmau un curs mecanic, cu texte traduse mot-a-mot, serviciul beneficiaza, in prezent, de traduceri neurale! Acestea vor oferi un sistem imbunatatit fata de cel initial, care se va axa pe cuvinte sau pe fragmente de propozitie astfel incat sa faca o traducere. Acum, frazele intregi sunt analizate, cu ajutorul tehnologiei de invatare automatizata. Traducerile obtinute sunt mult mai naturale, pentru ca intreaga fraza este tradusa deodata. Noul sistem este disponibil, deja, pe majoritatea platformelor unde poate fi folosit serviciul Translate: pe site-ul oficial, pe aplicatiile de Android si iOS, dar si in Google Search.

Cei de la Google spun ca noile sisteme de traduceri folosesc tehnologia numita atentie a retelelor neurale. Aceasta consulta constant fraza pe parcursul traducerii acesteia, pentru a veni cu traduceri din ce in ce mai bune pe masura ce aceasta avanseaza. In aceste conditii gramatica va fi din ce in ce mai precisa, fara probleme de gen si de numar. Mai mult, vocabularul este adaptat ca omonimele, spre exemplu, sa fie traduse corect in cadrul frazelor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pandemia a dominat vietile oamenilor si in 2021! Romanii, precum majoritatea cetatenilor lumii, sunt in continuare sub...
Curiozitatea este o manifestare fireasca ce ne-a permis evolutia de-a lungul anilor. Suntem curiosi si bine facem,...
Compania Google a devenit cunoscuta pentru realizarile sale, dar si pentru interviurile de angajare unice. Interviul poate...