Interviu de angajare Google. 5 intrebari care ar pune in dificultate si un geniu

Interviu de angajare Google. 5 intrebari care ar pune in dificultate si un geniu

Compania Google a devenit cunoscuta pentru realizarile sale, dar si pentru interviurile de angajare unice. Interviul poate avea loc intr-o cafenea de la colt sau prin Skype, iar intrebarile vor fi atat de dificile incat orice creier va trebui sa munceasca pentru un raspuns.

Iata care sunt 5 dintre cele mai dificile intrebari pe care reprezentantii Google le-au pus vreodata aplicantilor. Raspunsurile le vei gasi la finalul articolului!

1.Bilele de biliard. Exista 8 bile de biliard. Una dintre ele cantareste putin mai mult decat celelalte. De cate cantariri ai nevoie pentru a identifica bila mai grea, fara a utiliza greutati?

2. Omul mort in desert. Un barbat a fost gasit mort intr-un desert, cu un bat de chibrit in mana. Fara urme. De ce si cum a murit?

3. Patru litri de apa. Ai acces nelimitat la apa si doua borcane la indemana: de 5 L si de 3 L. Masoara 4 litri.

4. Ursii. Ai construit o casa, cu laturi orientate spre sud. Deodata, ai observat un urs. Ce culoare are ursul?

5. Pastilele. Un medic a dat 4 pastile unui pacient: 2 pastile de fiecare tip,dar care nu pot fi deosebite unele de altele. Pacientul trebuie sa ia pastilele in doua etape: o pastila de fiecare tip dimineata si seara. Daca greseste doza sau nu ia pastile, pacientul va muri. Pastilele s-au amestecat. Cum isi primeste tratamentul si cum supravietuieste?

Raspunsuri:

1. Doua cantariri. Bilele vor fi impartite in trei grupuri: doua grupuri cu cate 3 bile si un grup cu restul de doua bile. In primul rand, cantareste cele doua grupuri cu 3 bile. Daca un grup e mai greu decat celalalt, scoate doua bile si cantareste-le intre ele. Daca sunt egale, a treia bila este cea de care ai nevoie. Daca prima cantarire a aratat ca ambele grupuri sunt egale, cantareste cele doua bile ramase - una dintre ele va fi mai grea.

2. Aceasta intrebare testeaza capacitatea de reconstituire a evenimentelor. Barbatul a murit dupa ce a cazut dintr-un avion care a inceput sa piarda altitudine, iar accidentul era inevitabil. Au fost mai putine parasute decat pasageri, asa ca s-a tras la sorti cu bete de chibrit mai lungi si mai scurte. Barbatul in cauza a primit batul scurt si a fost nevoit sa sara fara parasuta.

3. Umple borcanul de 5 litri cu apa. Umple din el borcanul de 3 litri. Apoi, goleste-l pe cel din urma. Toarna din borcanul de 5 litri restul de 2 litri in borcanul de 3 litri. Apoi, umple din nou borcanul de 5 litri si toarna apa (un litru) in borcanul de 3 litri pana il umpli. Astfel, veti ramane cu 4 litri de apa in borcanul mai mare.

4. Alb. Doar la Polul Nord toate zidurile pot fi orientate spre sud.

5. Desigur, in mod ideal, ar trebui sa vizitezi din nou medicul si sa ceri iarasi tratramentul. La urma urmei, este o chestiune de viata si de moarte. Din pacate, acestea ar putea fi singurele pastile din lume, medicul ar putea disparea misterios etc. Asadar, trebuie sa rezolvi problema! Raspunsul e urmatorul: pacientul trebuie sa imparta fiecare pastila in jumatati si sa ia jumatatile fiecarei pastile dimineata si seara.

Citeste si: 9 calitati ciudate specifice oamenilor cu inteligenta peste medie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pandemia a dominat vietile oamenilor si in 2021! Romanii, precum majoritatea cetatenilor lumii, sunt in continuare sub...
Curiozitatea este o manifestare fireasca ce ne-a permis evolutia de-a lungul anilor. Suntem curiosi si bine facem,...
Pandemia de Covid 19 ne-a schimbat modul de a gandi, dar si felul in care actionam. Astfel,...