Cum sa folosesti INTERNETul. Cele mai sigure browsere in 2017

Cum sa folosesti INTERNETul. Cele mai sigure browsere in 2017

Browserul tau se afla printre printre vinovati atunci cand te alegi cu virusi enervanti. Bine, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ai grija ce continut accesezi. Pentru a-ti usura demersul, iti spunem, astazi, care sunt cele mai sigure browsere!

Siguranta browserelor este testata in fiecare an de hackeri priceputi, in cadrul unui eveniment foarte bine organizat. Anul acesta, Edge, Safari, Firefox si Chrome au fost sususe unei sesiuni intensive de hacking, pe parcursul a 3 zile.

Google Chrome e pe primul loc la capitolul cele mai sigure browsere. Echipa Sniper(una dintre echipele de hacking participante la Pwn2Own 2017 ) a avut o singura incercare de a sparge browserul, dar atacul nu a putut fi pus la punct in timpul alocat. Asadar, ori vorbim despre un atac care ar fi functionat daca hackerii aveau mai mult timp la dispozitie, ori despre o vulnerabilitate ce a fost, deja, rezolvata.

Mozilla Firefox este, la randu-i, un browser de incredere, conform rezultatelor din acest an. Hackerii au incercat de doua ori sa sparga browserul si doar unul dintre aceste eforturi a reusit.

Safari nu e un browser prea sigur. A fost spart de 3,5 ori! Te intrebi ce e cu jumatatea aceasta? Echipa de hackeri care a declasant atacul a fost recompensata doar pe jumatate, deoarece a fost folosit un bug care era deja rezolvat in noua varianta beta a browserului.

Microsoft Edge( alternativa moderna la Internet Explorer) n-a rezistat mai deloc atacurilor declansate de hackeri. A fost de spart de cinci ori in cadrul competitiei! Asta, probabil, pentru ca se afla abia la a doua aparitie in cadrul evenimentului Pwn2Own 2017 , iar concurentii au observat ca exista potential de exploatare, actionand in consecinta.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In primul rand, ce este un bookmark? In momentul in care gasesti un site pe care stii...
Cu totii ne-am lovit la un moment dat pe enervantele si agasantele pop-up-uri. Ele apar brusc si...
Optiunea Pin Tab va ajuta sa tineti la indemana paginile web des accesate in Google Chrome, deschizandu-le...