Cum sa REDIMENSIONEZI o FOTOGRAFIE

Cum sa REDIMENSIONEZI o FOTOGRAFIE

Marimea pozei este importanta in mediul virtual. Daca fotografia este prea mare, pagina respectiva se va incarca foarte greu, mai ales daca viteza internetului este una redusa.

PROGRAME SPECIALE

Pentru a micsora o fotografie, poti folosi mai multe programe, cele mai cunoscute fiind Paint si Photoshop.

In Paint, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti Resize(optiune aflata in stanga sus) si sa alegi noile valori ale pozei. O poti taia, adica mari sau micsoara, in functie de necesitati.

In Photoshop e un pic mai complex procesul, dar nu dificil. Incarci poza dorita cu Open. Apoi apesi File, Save for web si se va deschide o alta casuta. In dreapta jos ai optiunea Image size de unde vei alege noile valori pentru fotografia ta.

SITE-URI EXTERNE

O metoda poate si mai comoda de redimensionare foto este cea oferita de site-urile externe. Spre exemplu, intra pe resizeyourimage. com. E foarte simplu! In stanga ai optiunea Browse. Aici vei incarca poza pe care doresti sa o tai(maresti/micsorezi). Dupa ce ai incarcat fotografia, nu iti ramane decat sa ii dai noile valori pe coloana din stanga. Ai optiuni atat pentru latime(width), cat si pentru inaltime(height). Dupa ce ai redimensionat-o, apasa Do It si Save.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Locurile pe care le vizitam, mai ales in vacante, ar trebui sa ne lase intotdeauna amintiri minunate...
Daca ti-ai cumparat o vesela noua, nu te grabi sa o arunci pe cea veche! Ai putea...
Luminitele de Craciun sunt foarte frumoase si deoarece sunt expunse doar cu ocazia sarbatorilor de iarna, multe...