Cum sa REDIMENSIONEZI o FOTOGRAFIE

Cum sa REDIMENSIONEZI o FOTOGRAFIE

Marimea pozei este importanta in mediul virtual. Daca fotografia este prea mare, pagina respectiva se va incarca foarte greu, mai ales daca viteza internetului este una redusa.

PROGRAME SPECIALE

Pentru a micsora o fotografie, poti folosi mai multe programe, cele mai cunoscute fiind Paint si Photoshop.

In Paint, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti Resize(optiune aflata in stanga sus) si sa alegi noile valori ale pozei. O poti taia, adica mari sau micsoara, in functie de necesitati.

In Photoshop e un pic mai complex procesul, dar nu dificil. Incarci poza dorita cu Open. Apoi apesi File, Save for web si se va deschide o alta casuta. In dreapta jos ai optiunea Image size de unde vei alege noile valori pentru fotografia ta.

SITE-URI EXTERNE

O metoda poate si mai comoda de redimensionare foto este cea oferita de site-urile externe. Spre exemplu, intra pe resizeyourimage. com. E foarte simplu! In stanga ai optiunea Browse. Aici vei incarca poza pe care doresti sa o tai(maresti/micsorezi). Dupa ce ai incarcat fotografia, nu iti ramane decat sa ii dai noile valori pe coloana din stanga. Ai optiuni atat pentru latime(width), cat si pentru inaltime(height). Dupa ce ai redimensionat-o, apasa Do It si Save.

COMPRIMARE

Dupa ce ai redimensionat poza, e bine sa o si optimizezi. Astfel vei scapa de 10,20%, poate chiar mai mult, din marimea pozei. In felul acesta, cei cu internet mai slab, pot descarca mult mai repede respectiva fotografie. Exista o multime de site-uri care fac comprimare foto. Spre exemplu,  compressjpeg.com sau punnypng.com. Nu trebuie decat sa incarci poza(atentie, nu trebuie sa fie mai mare de 500 kb, in cazul punny) si site-ul o va optimiza direct.

Daca vrei si alte optiuni, pur si simplu cauta pe google compression photo si vei gasi mai multe site-uri care se ocupa de comprimarea fotografiilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oricine vrea sa ramana cu amintiri placute din vacanta de vis! Si cum sa faci asta mai...
Ai sters din greseala o fotografie sau mai multe din telefonul tau mobil? Nu e un proces...
Multi amatori de fotografie cred ca munca modelelor profesioniste consta doar in a fi dragute, fotogenice si...