Dezavantajele podcast-ului

Dezavantajele podcast-ului

Podcast-ul este cea mai recenta modalitate tehnologica pentru scoli si companii de a crea programe audio care sa permita elevilor si angajatilor sa se aboneze, sa descarce si sa asculte fisiere cu usurinta. Oricine se poate abona simplu la diverse Podcast-uri pentru a primi fisiere noi, descarcandu-le pe un iPod sau pe un computer. Suna usor, dar la fel ca orice alt gadget sau caracteristica tehnologica, podcast-ul vine cu dezavantajele sale.

In Romania, podcast-ul este la moda printre diverse vedete care au devenit influenceri. Aceasta forma de interactiune cu fanii a fost utila in perioada pandemica, atunci cand multe persoane cunoscute nu s-au putut intalni prea des cu publicul lor. In materie de educatie, podcast-ul e folosit deja in scoli, fiind, evident, folositor in cadrul invatamantului de la distanta. Totusi, podcast-ul are dezavantajele sale. Iata care sunt acestea:

1. Consuma timp. Podcast-ul poate fi folosit de profesori ca mijloc de a furniza sau de a primi informatii de la studenti. Totusi, un dezavantaj pentru aceasta forma de date este ca web-ul reprezinta un spatiu vast si public, unde oricine de oriunde poate publica fisiere. Prin urmare, dascalii trebuie sa petreaca timp verificand daca fisierele si datele publicate sunt cele corecte. Aceasta verificare consuma mult timp, in special in cazul fisierelor mai mari. Poentru a intelege complexitatea unui podcast, iti spunem ca un spectacol de 8 minute are nevoie de o munca de 45 minute!

2. E greu de identificat. Podcast- urile nu sunt, intotdeauna, usor de cautat. Desi exista mai multe motoare de cautare pe care le potiutiliza, este imposibil sa cauti direct in fisierul audio respectiv. Acest fenomen ar putea fi un dezavantaj imens pentru multe persoane, in special pentru cei care prefera sa-si adune datele scanand rapid textele.

3. Creeaza probleme de accesibilitate. Editarea si incarcarea fisierelor, mai ales daca sunt fisiere de inalta calitate, poate fi o provocare. Fisierele mari vor necesita nu doar o conexiune in banda larga, ci si o conexiune suficient de rapida. Folosirea conexiunilor dial-up pentru incarcare si descarcare consuma prea mult timp. Creatorii de podcasturi vor trebui, de asemenea, sa se asigure ca formatele de fisiere pe care le folosesc vor fi compatibile cu alte dispozitive si nu doar cu iPod-urile.

4. Limiteaza audienta. Nu toata lumea detine un dispozitiv mobil. Podcast-ul poate diviza piata si ii poate instraina pe cei care nu pot avea acces la el. De asemenea, unii oameni nu sunt interesati sa descarce fisiere de pe web pentru a avea acces la ele, iar altii prefera sa citeasca in loc sa asculte un fisier audio.

5. Provoaca distragere. Utilizarea iPod-urilor in scoli si companii poate insemna distrageri si automat rezultate slabe. Cei ce folosesc iPod-uri se pot abate foarte usor de la ceea ce au de facut, alegand sa asculte muzica sau sa vizioneze filme.

Citeste si: Cum sa te conectezi la Spotify pe mobil, web si desktop

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea...
Atingerea pragului de 10 000 de urmaritori pe Instagram este o etapa interesanta si importanta, in egala...