Facebook nu scapa nimic! Poate prezice si cand urmeaza sa te indragostesti

Facebook nu scapa nimic! Poate prezice si cand urmeaza sa te indragostesti

Facebook isi cunoaste din ce in ce mai bine utilizatorii. Se pare ca, mai nou, exista chiar si un grup de oameni de stiinta care studiaza relatiile de dragoste pe vestita retea de socializare. Datorita cercetarii lor, inteligenta artificiala este capabila sa prezica momentul cand vei incepe o relatie, chiar mai bine decat un psiholog!

Iata cateva semne care demonstreaza ca pe Facebook relatiile sunt foarte importante si studiate:

1. Facebook studiaza iubirea analizand alte cupluri.

Nu toti utilizatorii posteaza public starea relatiei lor. Asta nu inseamna, insa, ca specialistii de la Facebook nu afla ce anume ii conecteaza. Echipa studiaza comportamentul celor care au indicat, deja, statusul relatiei lor si gaseste asemanari cu alte cupluri. Inteligent, nu?

Daca Facebook presupune ca tu si altcineva sunteti prieteni sau iubiti:

- vei incepe sa vezi mai multe stiri de la aceasta persoana in Newsfeed;

- acest utilizator va aparea mai sus in bara de chat;

- site-ul te va invita sa organizezi o intalnire- petrecere pentru aceasta persoana;

- ti se va aminti, din cand in cand, ce te uneste cu respectiva persoana, aparand chiar propuneri de filmulete in care apareti amandoi.

2. Facebook interpreteaza ceea ce scriu oamenii indragostiti.

Cu aproximativ 100 de zile inainte de a-ti schimba statusul in intr-o relatie, sunt mai multe sanse sa folosesti cuvinte precum dragoste, dulce si fericit in mesaje si pe wall (conform Facebook, media este de 2 astfel de postari la 12 zile). De asemenea, ai tendinta de a posta chestiuni pozitive.

3. Facebook cunoaste varsta viitorului tau partener de viata.

Cu cat utilizatorul este mai in varsta, cu atat sunt mai mici sansele ca partenerul/a urmator sa fie de aceeasi varsta. Pentru persoanele in jurul varstei de 20 ani, diferenta dintre parteneri este de 1-2 ani. In cazul persoanelor trecute de 45 ani, diferenta de varsta are o medie de 5-6 ani. Exista si exceptii: scandinavii prefera sa mearga la intalniri cu colegii/le, in timp ce barbatii din Egipt aleg femei cu 8 - 10 ani mai tinere.

4. Facebook cunoaste luna in care iti vei face noi cunostinte.

In fiecare an, in august, utilizatorii adauga noi prieteni, care traiesc, de obicei, in alte tari. Aceasta tendinta este usor de explicat: in luna lui cuptor, cei mai multi utilizatori pleaca in vacanta. Evadati din mediul lor obisnuit, oamenii au sanse mari sa-si faca prieteni noi din alte zari.

5. Facebook stie cand se instaleaza dragostea.

Sa presupunem ca ai peste 23 ani si ai decis sa iti schimbi statusul intr-o relatie. Se pare ca, daca ambii utilizatori(aflati in relatia respectiva) raman in acest statut mai mult de 3 luni, probabilitatea ca acestia sa ramana impreuna timp de 4 ani sau mai mult este foarte mare. Cu cat cuplul este mai trainic, cu atat este mai putin probabila despartirea.

6. Facebook stie cand oamenii urmeaza sa te desparti.

Cele mai multe cupluri de pe Facebook se despart in februarie dar si in perioada mai-iulie. Ziua indragostitilor, Anul Nou nefericit si dorinta de a trai o vacanta de vara in libertate sunt principalele argumente pentru aceste despartiri, parca programate.

7. Facebook prezice comportamentul dinaintea unei despartiri.

Cu o saptamana inainte de incheierea relatiei, utilizatorul in cauza incepe sa comunice mai activ cu prietenii si cu familia: schimb de mesaje si comentarii la diverse postari. In ziua despartirii, numarul de interactiuni cu alti utilizatori creste cu 225%: aceasta cifra se traduce prin sprijinul acordat de prieteni si de rude celui care a luat decizia de a iesi din relatie.

8. Facebook considera ca dragostea prelungeste viata.

Oamenii care folosesc Facebook pentru a comunica cu persoana iubita traiesc mai mult decat cei care se limiteaza la comunicarea directa. In mod evident, multe cupluri se dezvolta la distanta sau membri lor au putin timp liber comun, desi locuiesc in acelasi camin; iar prin conectarea online, cei doi parteneri raman ancorati in relatie. Acest fenomen permite continuitatea si duce la bucurie, la implinire, la fericire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Facebook-ul inca este cea mai populara retea de socializare din Romania( asta chiar daca retele precum Instagram,...
In zilele noastre este foarte dificil sa mai gasesti o persoana fara un cont de Facebook. Totusi,...
Facebook-ul a evoluat rapid, inca de la aparitie. Azi, nu mai e doar un instrument de socializare,...