Cum sa ghicesti o parola

Cum sa ghicesti o parola

Daca vrei sa spargi o parola, trebuie sa stii ca nu exista o metoda sigura pentru o astfel de actiune. In schimb, exista anumite tipare cu ajutorul carora e posibil sa reusesti.

Incearca parolele comune, cele mai utilizate. La sfarsit de an, sunt publicate liste intregi cu cele mai comune 25 parole. Desi nu ar trebui folosite combinatii usor de ghicit, multi oameni le utilizeaza. Iata o lista de parole folosite de multe persoane:

- password;

- parola;

- 123456@;

- 12345678;

- 111111;

-abc123;

- qwerty;

- mypassword;

- parolamea;

- password1.

Foloseste trucuri. Spre exemplu, sunt sanse cam de 50% sanse ca parola unui utilizator sa aiba una sau mai multe vocale:

- daca parola are un numar in ea, acesta va fi de obicei un 1 sau 2 si va fi plasat la sfarsitul parolei.

- daca exista o majuscula in parola, aceasta va fi de obicei la inceput, adesea urmata de o vocala.

Verifica cerintele. Vezi daca parola trebuie sa aiba o anumita lungime (de obicei, parolele trebuie sa contina cel putin 6 caractere) si daca trebuie sa aiba cel putin un numar sau un simbol/ caracter special. Daca nu esti sigur, configureaza propriul cont pe site-ul pe care incerci sa spargi o parola. Astfel, ti se vor dezvalui cerintele parolei.

Cere un indiciu. Daca parola dispune de optiunea indiciu, atunci cere-l. Intrebarile legate de indiciu pot fi: Cum se numeste mama fetitei tale sau Cum se numeste primul animal de companie? Sugestia poate restrange aria de cautare foate mult, daca stii cateva informatii personale despre persoana cu parola. De exemplu, daca intrebarea este Unde te-ai nascut?, poate cunosti, deja, aceste date...

Ghiceste folosind nume personale. Multe persoane folosesc numele personale atunci cand isi creeaza o parola. Iata cateva sugestii:

- numele sotiei sau al sotului;

- numele fratilor/ surorilor;

- numele animalului de companie;

- numele sportivului preferat;

- porecla din copilarie sau cea actuala.

Ghiceste utilizand hobby-urile si interesele persoanei:

- combina numele sportivului preferat cu sportul pe care acesta il face sau cu numele echipei la care evolueaza. Spre exemplu: messifotbal, messibarcelona, federertenis, haleptenis etc;

- combina numele emisiunii TV preferate a unei femei cu numele unui personaj esential din acea emisiune;

- foloseste numele hobby-ului persoanei in cauza. Daca acea persoana joaca fotbal, poti incerca fotbalistul, adaugand cateva numere(123, spre exemplu).

Afla numere importante. Multe persoane folosesc numere in parola lor, indicand o data sau un numar norocos. Unii oameni chiar fac ca intreaga lor parola sa fie formata din numere. Poti incerca o parola doar din aceste numere sau poti adauga cifrele la finele unui cuvant deja ghicit.

Ghiceste lucrurile preferate ale persoanei. Acestea ar putea fi:

- emisiunea TV preferata;

- filmul preferat;

- cartea preferata;

- mancarea preferata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum puteti face vizibile parolele anumitor site-uri in Safari pentru Mac OS X, pentru un acces...
Daca vi s-a intamplat vreodata sa vi se sparga contul de e-mail sau de pe diferite retele...
Setarea unei parole pe un computer cu sistem de operare Windows reprezinta un procedeu rapid si usor,...