Clasamentul tarilor cu cel mai rapid internet. Vezi pe ce loc se afla Romania

Clasamentul tarilor cu cel mai rapid internet. Vezi pe ce loc se afla Romania

Romania e recunoscuta pentru vitezele sale foarte bune de internet. Nu suntem, insa, primii in top, asa cum, poate, am fi fost tentati sa credem. O firma din Marea Britanie a intocmit un clasament al statelor cu cele mai mari viteze de internet.

Au fost stranse date, intre iunie 2017 si mai 2018, despre viteza de internet din peste 200 state, realizandu-se un top bazat pe viteza medie de internet.
Iata cum arata clasamentul, care, spre surprinderea unora, poate, demonstreasa ca tarile din Vest nu stau chiar bine la capitolul Internet.

1. Singapore – 60,39 Mbps

2. Suedia – 46 Mbps

3. Danemarca – 43,99 Mbps

4. Norvegia – 40,12 Mbps

5. Romania – 38,6 Mbps

6. Belgia – 36,71 Mbps

7. Olanda – 35,95 Mbps

8. Luxembourg – 35,14 Mbps

9. Ungaria 34 Mbps

10. Insula Jersey – 30,9 Mbps

Asadar, viteza medie in Romania este de 38,6. Tara noastra sta bine si la capitolul broadband. Conform SpeedTest ne aflam pe locul 5 in lume, cu o viteza de descarcare de peste 91 Mbps si de incarcare de peste 67 Mbps.La categoria telefon mobil, mai avem de evoluat. Romania e doar pe 26 la capitolul internet mobil, cu viteze de 30Mbps, respectiv 11Mbps.

Cum se explica vitezele mai mici din tarile dezvoltate. E destul de simplu. Romania a trecut foarte repede la noua infrastructura pentru a suporta vitezele mari. Insa pentru ca infrastructura respectiva sa ajunga la acest nivel a fost nevoie de investitii majore pe termen lung. Iar acesti bani au venit din partea tarilor puternice. In mod logic, respectivele state nu mai investesc masiv in internet, deoarece vor sa isi recupereze investitia si chiar sa scoata profit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

5G reprezinta generatia a cincea de tehnologie retele celulare fara fir, fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020...
Gadget-urile ne fac viata mai confortabila, dar ne pot crea si o multime de probleme. Iata cateva...
Daca esti curios, ai nevoie sau vrei sa afli care este viteza internetului tau, dar din pacate,...