Cum sa obtii extrasul de carte funciara. Poti face asta de acasa!

Cum sa obtii extrasul de carte funciara. Poti face asta de acasa!

Nu trebuie sa mai stai la cozi uriase pentru obtinerea unui extras de carte funciara! Acesta se poate obtine foarte usor si de acasa, din fata calculatorului!

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a implementat, de cateva luni, o aplicatie electronica (ePayment) prin intermediul careia solicitantul poate obtine extrasul de carte funciara pentru informare si in varianta online (epay.ancpi.ro).

Pentru extrasul de carte funciara de informare( in legatura cu imobilele inscrise in cartea funciara: suprafetele concrete, vecinii proprietatilor respective, cine este proprietarul, ce alte drepturi exista in legatura cu acel imobil, daca exista ipoteci etc) solicitantul trebuie sa achite 20 lei. Plata se poate face cu ajutorul cardului.

Daca vrei sa folosesti aceasta metoda, trebuie sa-si faca un cont in aceasta aplicatie. La crearea contului veo oferi datele personale: adresa, numarul de telefon si codul numeric personal si, eventual, seria si numarului cartii de identitate, insa acestea nu sunt obligatorii pentru autentificare. Poti utiliza numele de utilizator si iti vei crea o parola, cu ajutorul carora te vei autentifica. Dupa inregistrare, aplicatia iti va trimite un e-mail pentru confirmarea inregistrarii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfarsitul de an aduce mai multa bucurie in casele romanilor! Si asta pentru ca liberele de sarbatori...
E perioada vacantelor, cand multi dintre romani aleg destinatii departe de patria mama. Daca vrei sa calatoresti...