Cum sa obtii extrasul de carte funciara. Poti face asta de acasa!

Cum sa obtii extrasul de carte funciara. Poti face asta de acasa!

Nu trebuie sa mai stai la cozi uriase pentru obtinerea unui extras de carte funciara! Acesta se poate obtine foarte usor si de acasa, din fata calculatorului!

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a implementat, de cateva luni, o aplicatie electronica (ePayment) prin intermediul careia solicitantul poate obtine extrasul de carte funciara pentru informare si in varianta online (epay.ancpi.ro).

Pentru extrasul de carte funciara de informare( in legatura cu imobilele inscrise in cartea funciara: suprafetele concrete, vecinii proprietatilor respective, cine este proprietarul, ce alte drepturi exista in legatura cu acel imobil, daca exista ipoteci etc) solicitantul trebuie sa achite 20 lei. Plata se poate face cu ajutorul cardului.

Daca vrei sa folosesti aceasta metoda, trebuie sa-si faca un cont in aceasta aplicatie. La crearea contului veo oferi datele personale: adresa, numarul de telefon si codul numeric personal si, eventual, seria si numarului cartii de identitate, insa acestea nu sunt obligatorii pentru autentificare. Poti utiliza numele de utilizator si iti vei crea o parola, cu ajutorul carora te vei autentifica. Dupa inregistrare, aplicatia iti va trimite un e-mail pentru confirmarea inregistrarii.

Pentru obtinerea extrasului de carte funciara pentru informare, vei intra pe sectiunea Servicii si vei accesa campul Adauga in cos. Urmeaza configurarea extrasul respectiv, prin introducerea unor date de identificare (localizarea imobilului - respectiv judetul si unitatea administrativ teritoriala, precum si numarul de carte funciara, numarul cadastrului si numarul topografic), accesand campul Configureaza. La final, trebuie sa platesti cei 20 lei cu ajutorul cardului.

Legat de extrasul de carte funciara pentru autentificare, acesta se poate solicita doar de catre notarul public in vederea intocmirii actelor notariale prin care se transmite, se modifica sau se constituie un drept real imobiliar. Pe perioada valabilitatii acestuia, nu se pot efectua inscrieri in cartea funciara, cu exceptia celei pentru care s-a solicitat extrasul. Pretul total al pachetului este de 40 lei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In societatea moderna se poate plati cam orice online, prin intermediul cardului bancar. Taxele si impozitele nu...
Echinoctiul din acest an se intampla pe 20 martie. Practic, incepe primavara astronomica, pentru toata emisfera nordica....