Cadastru

Lista articolelor despre cadastru pe AflaCum.ro

Articole despre cadastru

Citeste cele mai noi articole despre cadastru publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cadastru, pe AflaCum.ro!

Nu trebuie sa mai stai la cozi uriase pentru obtinerea unui extras de carte funciara! Acesta se poate obtine foarte usor si de acasa, din fata calculatorului!

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a implementat, de cateva luni, o aplicatie electronica (ePayment) prin intermediul careia solicitantul poate obtine extrasul de carte funciara pentru informare si in varianta online (epay.ancpi.ro).

Pentru extrasul de carte funciara de informare( in legatura cu imobilele inscrise in cartea funciara: suprafetele concrete, vecinii proprietatilor respective, cine este proprietarul, ce alte drepturi exista in legatura cu acel imobil, daca exista ipoteci etc) solicitantul trebuie sa achite 20 lei. Plata se poate face cu ajutorul cardului.

Informatii utile despre ce este si la ce foloseste cadastrul si intabularea!

Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, case) in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale.

Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, intabularea reprezintă înscrierea unui imobil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.