Martisor. Florile si martisoarele se pot oferi si in scoli

Martisor. Florile si martisoarele se pot oferi si in scoli

In urma cu doar cateva zile, autoritatile hotarasera ca florile si martisoarele sa nu poata fi oferite in scoli. Aceleasi autoritati au schimbat macazul la 180 grade! Ministerul Educatiei a explicat de ce aceasta interzicere nu ar fi legala!

Florile si martisoarele nu sunt obiecte personale. Situatia pandemica determina Guvernul sa ia hotarari controversate! Interzicerea fllorilor si martisoarleor a starnit un val de nemultumire printe elevi si parinti. Pana la urma, Ministerull Educatiei a cedat, explicand situatia prin vocea ministrului Sorin Campeanu:

Ordinul de ministru comun, educatie-sanatate, prevede ca nu se pot schimba obiecte personale. insa Ministerul Educatiei nu doreste si nu poate sa se implice in schimbarea valorii de simbol in obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici macar un martisor nu consider ca este un obiect personal. Asadar, Ministerul Educatiei nu doreste si nu poate sa se implice in schimbarea unei valori de simbol in obiect personal, a spus Campeanu la Antena 3.

Asadar, astazi puteti oferi martisoare si flori in scoli. La fel si de 8 martie. Ministrul Educatiei indeamna, insa, la prudenta!

Citeste si: Vestitorii primaverii. Tot ce NU stiai despre ghiocei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Martisorul este sarbatorit in fiecare an de 1 martie, odata cu startul primaverii! In mod obisnuit, se...
Martisorul este sarbatorit, in fiecare an, de 1 martie. Un snur impletit din doua fire, unul alb...
Martisorul se daruieste inca din vremurile geto-dacilor, care pe 1 martie sarbatoreau Noul An. Acest dar simbolic...