Veste buna! Ora de vara, eliminata de Parlamentul European

Veste buna! Ora de vara, eliminata de Parlamentul European

Schimbarea orei nu e pe placul nimanui. Corpul uman reactioneaza greu la astfel de modificari si macar pentru cateva zile e greu sa ne adaptam. Ne trezim mai dificil si ne simtim mai obositi. Tocmai pentru ca nemultumirea legata de schimbarea orei de vara s-a raspandit la scara larga pe Batranul Continent, dupa lungi dezbateri, Parlamentul European a luat o decizie radicala: eliminarea orei de vara!

Ora de vara 2018 a fost eliminata prin vot de catre Parlamentul European. 549 deputati au votat. Dintre acestia, 384 au decis renuntarea la cele doua fusuri orare de peste an, iarna si vara. Asadar, ora de vara va disparea in toata Europa, iar ora de iarna va fi valabila pe intreg parcursul anului. Statele membre ale UE vor adopta rezolutia, dupa ce isi vor da acordul.

Ora de vara 2018. La finele lui 2017, Lituania a cerut UE renuntarea la ora de vara pe motiv ca schimbarea de doua ori pe an a ceasurilor i-ar pune in dificultate pe oameni, iar majoritatea considera enervant acest lucru.

Ora de vara. Istoric. Germania si Austro-Ungaria au fost primele tari care au adoptat trecerea la ora de vara in 1916. Scopul era economisirea rezervelor de carbune necesare productiei de razboi.
In Romania, sistemul a fost reintrodus in 1979. In acel an, s-a stabilit ca in ultima duminica din martie, romanii sa-si dea ceasurile cu o ora inainte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Concediu sabatic sau an sabatic. Cu siguranta, ai auzit macar o data in viata despre acest concept....
Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 este programul prin care iti poti inlocui echipamentele electrocasnice vechi cu unele...
Romanii pot calatori in spatiul european pe baza actului de identitate! Pentru alte state aflate in afara...