A treia zi de Craciun. Sfantul Stefan - primul martir crestin

A treia zi de Craciun. Sfantul Stefan - primul martir crestin

Sfantul Stefan este sarbatorit, intotdeuna, de crestinii ortodocsi si greco catolici in cea de-a treia zi de Craciun. In Romania, numele primului martir crestin este purtat de peste 400 000 romani.

Sfantul Stefan este primul martir crestin. El era unul dintre cei 7 diaconi, alesi de Apostoli dupa inaltarea lui Iisus Hristos la cer. Diaconii imparteau bunurile comune ale crestinilor din prima comunitate intemeiata la Ierusalim.

Puterile Sfantului Stefan:

- pe langa sarcina de diacon, Sfantul Stefan stia ca nimeni altul sa intre in sufletele oaamenilor care voiau sa stie mai mute despre Iisus.
- cartea Faptele Apostolilor din Noul Testament spune ca Stefan facea minuni si semne mari in popor si atragea pe multi la credinta crestina.

Moartea Sfantului Stefan. Arhidiaconul i-a deranjat pe evrei cu propovaduirea crestinismului. Ei, care scapasera de Iisus, se confruntau iarasi cu mesajul pe care il considerau antiiudaic. In aceste conditii, l-au arestat pe Stefan si l-au judecat. Diaconul a fost condamnat la moarte prin lovire cu pietre. Pedeapsa se aplica blasfemiatorilor. In timp ce primea loviturile, Stefan se ruga: Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iubim sarbatoarea de Craciun pentru atmosfera magica, bucuria si unitatea pe care o aduce in familie. Este...
Decorarea de Craciun reprezinta o bucurie ca nimeni alta, motiv pentru care multe persoane se simt tentate...
Sunt mai multe specii de cactus, insa una poate fi deosebita in ziua Nasterii Domnului. Ne referim...