Ziua Indragostitilor. Cum a ajuns Valentin patronul celor care se iubesc

Ziua Indragostitilor. Cum a ajuns Valentin patronul celor care se iubesc

Ziua Indragostitilor este sarbatorita, in fiecare an, pe 14 februarie. Este momentul in care indragostiti din lumea intreaga ofera bomboane de ciocolata, flori si cadouri si juraminte de iubire, sarbatorindu-l astfel pe Sfantul Valentin.

Sfantul Valentin - popularitate imensa. Circa 150 milioane de felicitari sunt trimise de Sfantul Valentin. De aceea Ziua Indragostitilor e considerata a doua mare sarbatoare populara dupa Craciun.

Sfantul Valentin- origini. Originea sarbatorii nu e clara. Exista doar legende. Una dintre ele spune ca Valentin a fost preot in Roma, in secolele II-III. Valentin ar fi ajutat tinerii, crestini sau pagani, sa se casatoreasca. In Imperiu, exista credinta conform careia barbatii ar fi fost soldati mult mai buni, daca nu ar fi avut logodnice sau sotii. Astfel, casatortiile erau intezise. Pentru ca sustinea contrariul, Valentin a fost inchis si condamnat la moarte, pe 14 februarie 269. La inchisoare, cel ce avea sa devin sfant s-a indragostit de fiica paznicului. Inainte de moarte, Valentin i-ar fi trimis acesteia o scrisoare, pe care a semnat-o De la al tau Valentin. De aici, obiceiul de a trimite mesaje de Ziua Indragostitilor.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ziua Indragostitilor te-a prins singura? Nu dispera si alunga depresia! Te poti bucura de aceasta zi speciala...
Vrei ca iubitul tau sa nu uite niciodata Ziua Indragostitilor? Surprinde-l cu o cina romantica. Meniul pe...
Ziua Indragostitilor este asteptata cu foarte multa nerabdare de multi romani! Dragoste declarata, fericire, cadouri! Ce poti...