Ziua indragostitilot istoric

Lista articolelor despre ziua indragostitilot istoric pe AflaCum.ro

Articole despre ziua indragostitilot istoric

Citeste cele mai noi articole despre ziua indragostitilot istoric publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ziua indragostitilot istoric, pe AflaCum.ro!

Ziua Indragostitilor este sarbatorita, in fiecare an, pe 14 februarie. Este momentul in care indragostiti din lumea intreaga ofera bomboane de ciocolata, flori si cadouri si juraminte de iubire, sarbatorindu-l astfel pe Sfantul Valentin.

Sfantul Valentin - popularitate imensa. Circa 150 milioane de felicitari sunt trimise de Sfantul Valentin. De aceea Ziua Indragostitilor e considerata a doua mare sarbatoare populara dupa Craciun.

Sfantul Valentin- origini. Originea sarbatorii nu e clara. Exista doar legende. Una dintre ele spune ca Valentin a fost preot in Roma, in secolele II-III. Valentin ar fi ajutat tinerii, crestini sau pagani, sa se casatoreasca. In Imperiu, exista credinta conform careia barbatii ar fi fost soldati mult mai buni, daca nu ar fi avut logodnice sau sotii. Astfel, casatortiile erau intezise. Pentru ca sustinea contrariul, Valentin a fost inchis si condamnat la moarte, pe 14 februarie 269. La inchisoare, cel ce avea sa devin sfant s-a indragostit de fiica paznicului. Inainte de moarte, Valentin i-ar fi trimis acesteia o scrisoare, pe care a semnat-o De la al tau Valentin. De aici, obiceiul de a trimite mesaje de Ziua Indragostitilor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.